Vacature Data Engineer

vacature locatieOirschot & Zetten
Onze data engineers werken aan het opzetten en inrichten van schaalbare en toekomstbestendige data- en analyticsplatformen voor onze klanten. Onze maatschappij wordt steeds meer datagedreven; logisch want er zit veel waarde in data. Waar de analisten en de data scientists grote stappen maken met het toepassen van predictive analytics maar ook ML en AI, blijft het een uitdaging om data niet alleen beschikbaar maar ook bruikbaar te maken. Laat dit nu juist de uitdaging zijn waar onze data engineers het warm van krijgen. Diverse datastructuren, datakwaliteit, integratie, cleaning maar ook autorisatie en ethiek zijn dagelijkse kost voor onze data engineers. Voeg daarbij de dynamische ontwikkelingen in de big data- & analyticsmarkt en geen dag in de week ziet er hetzelfde uit’.
“Bijdragen aan dataoplossingen op basis van state-of-the-art architecturen, tools en technieken en ervaren hoe je als data engineer de klant in staat stelt meer waarde uit zijn data te halen; daar gaat mijn hart sneller van kloppen!” – Erik (Data architect & engineer bij Nippur) ​

Omschrijving

Als data engineer bouw jij mee aan dataoplossingen in het datalandschap bij onze klanten. Dit kunnen streaming services zijn in een kafka omgeving, het implementeren van een data-pipeline in Azure voor predictive maintenance toepassingen of een ander vraagstuk waar een klant mee zit. Complexe problemen ga jij niet uit de weg. Sterker nog, daar hou jij wel van. Je ontwikkelt prototypen en proof-of-concepts om te laten zien welke businesswaarde de nieuwste technologieën kunnen brengen. Vervolgens zorg jij voor een toekomstvaste oplossing die op de juiste manier gedeployd kan worden in het datalandschap.

Dit ben jij:

 • ​ Je hebt een top dag als je aan de slag bent geweest met Data en Cloud technologieën (bv. Databricks, Spark, Docker, Cloudera / Hortonworks Hadoop of Kafka)
 • Op jouw CV staan ETL-tools, SQL-omgevingen en cloud services als Azure en/of AWS
 • Programmeren vind je leuk, Python of R kan jij mee uit de voeten
 • Je hebt een hbo- of wo-diploma
 • Je bent goed in het analyseren van data en begrijpt wat business analisten en data scientists nodig hebben
 • Je denkt na over de maatschappelijke dilemma’s in het gebruik van data en in je werk ben je hier bewust mee bezig
 • Je werkt graag in een team en vindt het vanzelfsprekend om je kennis en ervaring te delen

Wat wij je bieden:

 • Veel afwisseling in je werk omdat je als consultant werkt aan dataoplossingen bij grote en middelgrote klanten
 • Volop ruimte om training te volgen en te leren van je (senior) collega’s
 • Goede werk-privébalans
 • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar (32 - 40 uur per week). Maak jij onze verwachtingen waar dan zetten we die binnen het jaar om naar een contract voor onbepaalde tijd
 • Een bruto maandsalaris van € 3.500,- tot € 5.500,- op basis van 40 uur per week (afhankelijk van je leeftijd en ervaring is dit een indicatie en geen absolute grens)
 • Arbeidsvoorwaarden waar je wat mee kan; zoals 30 vakantiedagen, een dertiende maand, een flexibele vervoersregeling en een collectieve pensioenregeling. Heb je een bijzondere situatie? Bespreek het en we doen ons best te bekijken wat mogelijk is

Onze sollicitatieprocedure:

 1. Neem contact met ons op
 2. In een eerste gesprek maken we nader kennis en onderzoeken we samen of er een match is​ ​
 3. Bij een positieve uitkomst van zowel jou als van ons, plannen we een tweede, informeel, gesprek met twee van je toekomstige collega’s. Op deze manier kan je uit eerste hand ontdekken hoe het is om bij Nippur te werken
 4. Als jij dan nog steeds enthousiast bent en zijn onze collega’s ook positief, dan ontvang je van ons een contractvoorstel