“Data, iets grijpbaars en toch ongrijpbaar. Dat vind ik het mooie aan mijn vakgebied. Al die mogelijkheden waarbij de klant naar mij kijkt om te komen tot de goede oplossing. Gedreven door mogelijkheden ben ik altijd op zoek naar verbetering in zowel de programmatuur als in het team. Welke processen in het team kosten veel tijd, kan daar iets verbeterd worden? Welke pijnpunten zitten er in de programmatuur? Vanuit dat punt geloof ik in de kracht van samenwerken in een team. Ik deel mijn ideeën dan ook graag met anderen om samen tot iets komen wat breed gedragen wordt. Ook de business is daarbij interessant, de opgegeven wensen vertaal ik naar een technische oplossing. Begrijp ik wat ze zeggen of willen ze eigenlijk iets wat ze niet zeggen? Die zoektocht daar krijg ik energie van. De kennis en ervaring die ik de afgelopen jaren heb opgedaan komt me dagelijks van pas in het uitvoeren van mijn opdrachten." ​​
Wilbert van Ruremonde is data-architect bij Nippur. Hij is sinds 2008 actief in de wereld van BI. In die tijd is hij actief geweest als ontwikkelaar, scrum-master en ook solution architect.