Henri Oostindie
“Ik geloof erin dat data één van de belangrijke fundamenten is voor een goedlopende organisatie en altijd meerwaarde kan leveren, als je het vanuit een bedrijfsbrede visie weet in te zetten. Regelmatig kom ik punt-oplossingen tegen die ‘historisch zo gegroeid’ zijn. Daarbij wordt architectuur veelal maar gezien als lastig. Ik daag mensen graag uit om verder te kijken en word daarin zelf ook graag uitgedaagd. Architectuur is niet bedoeld om mensen te beperken in hun snelheid van opleveren, wél om ze aan te sporen na te denken en vooral mee te denken over toekomstig (her)gebruik van een data-oplossing, met de kennis van nu. Zo bouw je samen aan een werkbare én schaalbare omgeving.”
Henri Oostindie (1967, Technische Informatica – Informatiesystemen, TuD). Henri is managing partner van Nippur met de focus op kennisontwikkeling en coaching. Als senior data-architect en data-engineer stelt hij de lange termijn (onder)houdbaarheid van een omgeving als doel, zonder daarbij de pragmatiek uit het oog te verliezen. Zijn interesse ligt bij architecturen voor dataoplossingen en dan specifiek de samenhang met de algemene business en IT-strategie en architectuur.