Vacature Data Engineer

vacature locatieOirschot & Zetten

Beschikbare data bruikbaar maken, elke minuut van de dag!

Data beschikbaar maken voor analisten en data scientists. Klinkt eenvoudig? Voordat data ook echt bruikbaar is, moet je toch flink wat trukendozen opentrekken. Het begint al met de grote diversiteit in bronnen zoals Google Analytics, CRM- en logistieke systemen, sensoren en social media. Deze data is vaak niet netjes gestructureerd of makkelijk te ontsluiten. En heb je eindelijk de data beschikbaar dan heb je nog een pittige klus deze data slim te organiseren. Laat dit nu juist uitdagingen zijn waar onze data engineers het warm van krijgen. Waarom? Omdat je zoveel kan met data. Maar vooral omdat er zoveel nieuwe technologische innovaties beschikbaar komen. Elke dag is anders, vol met vragen die roepen om mensen die slimme dingen doen met data.
“Bijdragen aan dataoplossingen op basis van state-of-the-art architecturen, tools en technieken en ervaren hoe je als data engineer de klant in staat stelt meer waarde uit zijn data te halen; daar gaat mijn hart sneller van kloppen!” – Erik (data architect & engineer bij Nippur) ​

Ben jij er klaar voor?

Ben jij die slimme en leergierig data engineer en ben jij toe aan de volgende stap? Kennis opdoen en delen is onze kracht. Deze kennis pas je toe bij onze klanten. Daar ga jij werken aan nieuwe dataoplossingen met de nieuwste tools en technieken. Dit kunnen streaming services zijn in een kafka omgeving, maar ook het bouwen van een datapipeline in Azure voor de data-scientists of een ander vraagstuk van onze klant. Complexe vragen ga jij niet uit de weg. Sterker nog, daar hou jij wel van. Je maakt prototypes om duidelijk te maken wat er mogelijk is met de nieuwste technologieën. Daarna zorg je ook dat de oplossing op de juiste manier gaat draaien in productie.

Pas jij bij ons?

 • ​ Je hebt een topdag als je aan de slag bent geweest met cloud data technologieën (bv. Databricks Spark, Docker, Delta Lake of Kafka)
 • Op jouw CV staan ETL-tools, SQL-omgevingen en cloud services als Azure en/of AWS
 • Programmeren vind je leuk, met Python of R kan jij uit de voeten
 • Je hebt een hbo- of wo-diploma
 • Je werkt graag in een team en vindt het vanzelfsprekend om je kennis en ervaring te delen
 • Je bent goed in het analyseren van data en begrijpt wat data scientists nodig hebben
 • Je denkt na over de maatschappelijke dilemma’s in het gebruik van data en in je werk ben je hier bewust mee bezig

Passen wij bij jou? Jij krijgt:

 • Veel afwisseling in je werk omdat je als consultant werkt aan dataoplossingen bij klanten in verschillende branches met verschillende uitdagingen
 • Volop ruimte om training te volgen en te leren van je (senior) collega’s
 • Goede werk-privébalans, we werken in Noord-Brabant, Utrecht, Gelderland en Limburg. We zullen je dus niet naar Amsterdam of Groningen laten rijden
 • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar (32 - 40 uur per week). Maak jij onze verwachtingen waar dan zetten we die na een half jaar om naar een contract voor onbepaalde tijd
 • Een bruto maandsalaris van € 3.500,- tot € 5.500,- op basis van 40 uur per week (afhankelijk van je leeftijd en ervaring is dit een indicatie en geen absolute grens)
 • Arbeidsvoorwaarden waar je wat mee kan; zoals 30 vakantiedagen, een dertiende maand, een flexibele vervoersregeling en een collectieve pensioenregeling. Heb je een bijzondere situatie? Bespreek het en we doen ons best te bekijken wat mogelijk is

Hoe nu verder:

 1. Neem contact met ons op
 2. In een eerste gesprek maken we nader kennis en onderzoeken we samen of er een match is​ ​
 3. Bij een positieve uitkomst van zowel jou als van ons, plannen we een tweede, informeel, gesprek met twee van je toekomstige collega’s. Op deze manier kan je uit eerste hand ontdekken hoe het is om bij Nippur te werken
 4. Als jij dan nog steeds enthousiast bent en zijn onze collega’s ook positief, dan ontvang je van ons een contractvoorstel