Ahang Amin tekent haar contract bij Nippur

Onze nieuwe data engineer Ahang Amin stelt zich voor

Sinds 1 februari versterkt Ahang Amin het Nippur-team in de rol van data engineer. We zijn blij met haar komst! In dit interview legt ze uit waarom dit als een logische stap voelt, die zo heeft moeten zijn.

 

Wat kun je vertellen over je achtergrond?

Ik ben al geruime tijd actief in dit vakgebied en heb geleidelijk ervaring opgedaan in verschillende rollen, zoals data miner, data analyst, reporting specialist en data warehousing specialist, om uiteindelijk mijn doel te bereiken om een data engineer te worden. Nu doe ik met plezier precies wat ik me had voorgenomen te bereiken.

Ahang Amin tekent haar contract bij Nippur

Ik hou van de wereld van data vanwege de waarde ervan en omdat het eindeloze mogelijkheden biedt voor analyse, probleemoplossing en innovatie. Ik geniet ervan om in complexe datasets te duiken om inzichten te vinden, en de nieuwste technologieën te gebruiken om echte problemen op te lossen. Het leiden van elk onderdeel van het proces, van conceptualisatie tot uitvoering, geeft me een groot gevoel van voldoening en vertrouwen!

Wat was de reden om voor Nippur te kiezen?

Ik zou niet zeggen dat bij Nippur belanden een willekeurige beslissing was, aangezien er duidelijke tekenen waren die me hierheen leidden, en dit is waarom:

Het begon toen ik overstapte naar de rol van data warehousing specialist. Ik raakte er diep bij betrokken en genoot er echt van. Dat deed me beseffen dat ik me wilde richten op data engineering. Dus begon ik zelf te studeren en kansen te zoeken om mijn expertise uit te breiden en meer ervaring op te doen in dit vakgebied.

Gedurende deze tijd had ik vaak gesprekken in mijn eigen hoofd, bijna alsof ik met het universum praatte. Het voelde alsof het universum reageerde en me hielp vinden wat ik echt wilde. Enkele maanden later zag ik een vacature voor een data engineer bij Nippur op LinkedIn. De functieomschrijving leek perfect in lijn te zijn met wat ik wilde!

De belangrijkste reden om voor Nippur te kiezen was de zorgzame sfeer die ik tijdens mijn sollicitatiegesprekken opmerkte en voelde. Ze geven echt prioriteit aan het welzijn van hun medewerkers, waardoor het voelt alsof je deel uitmaakt van een grote, ondersteunende familie. Dat is precies wat ik nodig had – een gezonde ondersteunende omgeving waar ik mijn meest productieve zelf kan zijn en een plek die veel te bieden heeft om van te leren en me te leiden naar mijn toekomstige ultieme doel!

Ook toen ik ontdekte dat Nippur vernoemd was naar een oude stad in Mesopotamië, waar ik vandaan kom, zei ik tegen mezelf “Ahang this is another sign!”

Wat is je toekomstvisie?

Na het leren en ervaring opdoen, mijn rol als data engineer meester te zijn, is mijn doel voor de toekomst bij Nippur om samen te werken aan nieuwe ideeën en het bedrijf te helpen zijn doelen te bereiken. En mijn vaardigheden gebruiken om te verbeteren hoe we omgaan met gegevens met behulp van de nieuwste methoden. Ik zie mezelf belangrijke beslissingen nemen over hoe we gegevens organiseren en gebruiken om dingen beter te maken.

Omdat ik erg ambitieus ben en altijd hoog mik, heb ik ook ideeën voor de lange termijn toekomst. Ik stel me voor dat ik de data solutions en -strategie van het bedrijf wereldwijd uitbreid. Ik denk dat er plaatsen zijn waar bedrijven zoals Nippur nodig zijn, en ik wil deze uitbreiding leiden en het bedrijf vertegenwoordigen in landen waar ik kennis en connecties heb.

Wat moeten we verder nog over jou weten?

Ik ben 31 jaar oud, een Koerd uit Irak. Vijf jaar geleden ben ik alleen naar Nederland gekomen. Ik spreek 5 talen. Ik ben erg ambitieus, koppig en hyper-onafhankelijk (dat betekent dat ik alles zelf doe en nooit om hulp vraag). Ik ben ook spontaan en een beetje chaotisch.

Ik ben een combinatie van tegenstellingen:

  • een nachtmens maar houd ook van lang slapen!
  • een buitenmens en een huismus.
  • zowel introvert als extravert!

Ik hecht veel waarde aan mijn familie en vrienden en koester de quality time die ik met hen doorbreng. Ik heb een passie voor muziek en voor de ruimte. Ik geniet van caféhoppen en het verkennen van nieuwe plaatsen.