Collega aan het woord – Marsha Timp

Juni 2023, door Tom van der Wielen
 
 
 
Benieuwd naar de achtergrond van één van de informatieanalisten van Nippur? Maak dan eens nader kennis met onze collega Marsha.
Marsha is sinds 2007 in dienst bij Nippur. Op het moment van schrijven is dit maar liefst zestien jaar!

Voordat Marsha bij Nippur kwam heeft ze elf jaar bij ASML gewerkt. Ze werd daar aangenomen als SAP project administrator voor de implementatie van SAP. Binnen ASML groeide Marsha al snel door en heeft ze verschillende rollen vervuld totdat ze onderdeel ging uitmaken van het BI-team.  
“Voordat het BI-team bestond, was maar één persoon verantwoordelijk voor de BI-rapportages en het datawarehouse. Toentertijd was BI nog een onbekend begrip en werd hij regelmatig op het matje geroepen bij de CEO om uit te leggen waarom de cijfers er uitzagen zoals ze waren. Uiteindelijk kwam men tot de conclusie dat er een BI-team nodig was. Ik was één van de projectleiders van dat BI-team en verantwoordelijk voor de roadmap van ICT, HR en Finance, voor de aansturing van de daaraan gerelateerde BI-projecten en voor de behoefteanalyse en informatieanalyse binnen deze projecten. Daarnaast was ik samen met de BI-manager, de overige BI-projectleiders, de ontwikkelaars en de solutionarchitect verantwoordelijk voor de opzet van het BI-team. Dus, alle processen, functiebeschrijvingen, standaarden en richtlijnen, KPI’s, missie en visie, etc. Ik heb ontzettend veel geleerd in deze periode!”

Door veel wisselingen in het management merkte Marsha dat ‘het wiel vaak opnieuw werd uitgevonden’. Uiteindelijk besloot ze om te kijken wat de mogelijkheden waren buiten ASML.
“Ik was nog zoekende naar wat mijn volgende stap zou zijn. Inmiddels had ik kennis gemaakt met Nippur via Suzanne die als BIspecialist gedetacheerd was in het BI-team en zij adviseerde me eens te gaan praten met Peter Kurstjens, oprichter van Nippur. Hij raadde me aan om bij verschillende bedrijven te gaan solliciteren om aan te voelen hoe ik op dat moment in de markt lag. Hieruit bleek dat een kleiner bedrijf op dat moment beter bij mij paste en uiteindelijk koos ik ervoor om bij Nippur te komen werken.

Als je aan Marsha vraagt om haar rol te omschrijven dan zegt ze gelijk ‘informatieanalist’. Ze houdt van analyseren en puzzelen. Dit kan ze dan ook tot het uiterste doortrekken ook in haar privéleven. Zo kan ze een hele mindmap maken om persoonlijk iets uit te zoeken. Kortom een analist in hart en nieren. Ook is afwisseling heel belangrijk in de opdrachten die ze doet.
“Nippur heeft mij eigenlijk een beetje verpest, nou ja, verwend, haha  Er is een continue afwisseling bij Nippur en daardoor ben je continu aan het leren. Je wordt uit je comfortzone getrokken, daar leer je ontzettend veel van en daardoor blijft het werk interessant.” 

In de afgelopen jaren heeft Marsha bij onder andere SMT, CCV, Kloosterboer, CZ en de Belastingdienst aan opdrachten gewerkt. Een voorbeeld van een opdracht (SMT):
Bij SMT was een greenfield omgeving. Ze hadden net hun processen omgegooid en een nieuwe ERP omgeving binnen gehaald. Hierdoor moest de BI-omgeving opnieuw worden opgezet en er moest worden nagedacht over de masterdatamanagement. Ik was verantwoordelijk voor het in kaart brengen van de informatiebehoefte. Dat deed ik aan de hand van BEAM (Business Event Analysis and Modeling). Samen met Nippur-collega’s had ik sessies met key-users/managers die wekelijks bijeenkwamen om de informatiebehoefte te bespreken. Dit leidde weer tot discussies over de details van de processen en implementatiekeuzes binnen het ERP-systeem. Er waren mensen van bijna alle bedrijfstakken bij betrokken. Wat ik het leukste vond, is dat ik vanaf begin tot het einde betrokken was en mijn taken (e.g. bronanalyse, ETL-en, en rapportages bouwen) zeer divers waren. 

Als afsluiter vroeg ik Marsha nog wat ze fijn vindt aan het werken bij Nippur.
“Ik vind het fijn dat ik uitdagend werk heb. Verder is het gewoon een fijn bedrijf, de cultuur past heel goed, niet heel hiërarchisch en er wordt niet zo veel politiek gevoerd. Daarnaast hangt er een fijne sfeer dankzij de ontzettend leuke, slimme en diverse collega’s. Regelmatig denk ik: Wat hebben we het toch goed!”