Daniël Phaf vond zijn nieuwe uitdaging bij Nippur


Nippur heeft in een eerdere samenwerking met Daniël een heel positieve indruk achtergelaten. Zo positief dat hij heeft gekozen zijn carrière bij Nippur voort te zetten. Daar zijn wij heel blij mee en wensen Daniël een fijne tijd bij Nippur.

Daniël: ”In 2009 ben ik afgestudeerd aan de UU voor mijn Master Internationale Bedrijfseconomie. Daarna heb ik een paar maanden vrijwilligerswerk gedaan in Zuid-Afrika, vanuit de gedachte ‘werken kan altijd nog’ 🙂
Vervolgens heb ik verschillende rollen gehad als controller, zowel project- als financial control. Als controller heb ik me vooral beziggehouden met (geconsolideerde) rapportages, kostenbeheersing en budgetten, maar ook zaken als processen en procedures verbeteren, jaarlijkse audit en afstemming met managers en directie. Al met al heb ik als controller vrij brede, afwisselende rollen gehad.

Een paar jaar geleden heb ik in de rol als financial controller kennis gemaakt met BI. Ik werkte toen bij Boskalis en zat in een team om BI op onze afdeling te implementeren. Hier was ik meteen enthousiast over en zag veel mogelijkheden.

Ondanks de diverse rollen die ik had gehad, zag ik uiteindelijk steeds minder uitdaging in mijn baan als controller; ik was veel bezig met Excel sheets en zaken waarvan het meeste te automatiseren is. Tijd dus om na te gaan denken over wat ik graag zou willen en niet zozeer over wat ik al kan en kwam toen uit bij een rol als BI specialist. Ik ben toen in m'n vrije tijd gaan leren programmeren en ben me meer gaan verdiepen in BI.

De BI implementatie door Nippur bij Boskalis is een periode waar ik erg leuke herinneringen aan heb. Dat geldt ook voor het leuke contact met Maarten Ketelaars en Martijn Smeekens. De Nippur collega's waar ik veel mee heb samengewerkt waren aardige, ervaren en enthousiaste collega's met een positieve houding. Toen ik daaraan terugdacht was mijn conclusie "dat moet wel een leuk bedrijf zijn", dáár wil ik voor werken!

Inmiddels werk ik bij Nippur en heb het leren kennen als een leuk en gezellig bedrijf met veel BI-enthousiastelingen. Ik ga met veel plezier aan de slag als Data Engineer omdat het een wat bredere rol is. De komende jaren wil ik vooral veel kennis opdoen in verschillende projecten en me meer specialiseren.”