Data & Analytics assessment

Herken je dat? Data van slechte kwaliteit, veelal niet makkelijk voorhanden. En nog zoveel data, waar je mee aan de slag zou willen, maar je weet niet hoe deze te ontsluiten. Allerlei oplossingen die door je collega’s op eigen wijze worden gebouwd maar niet worden beheerd. Een wildgroei aan datatoepassingen en dito rapportagetools. Het wiel, dat op deze manier keer op keer opnieuw wordt uitgevonden. En niemand die zich verantwoordelijk voelt. Of wat gedacht van al die rapporten, KPI’s en dashboards die niet bijdragen aan sturing op resultaat en dus niet bijdragen aan de strategie. Herken je dat?

Veel organisaties willen meer waarde uit hun data halen. Zij worstelen met de vele aspecten, die samenhangen met een overgang naar een meer datagedreven organisatie. Aspecten als business case denken, architectuur- en technologiekeuzen. En de rol van mensen in termen van rollen, taken, verantwoordelijkheden en bijbehorende processen.

Nippur heeft al vele organisaties geholpen bij het opstellen van een data & analytics strategie, die dan weer ten grondslag ligt aan een roadmap van projecten op weg naar meer datagedrevenheid.

Het opstellen van een data & analytics strategie traject neemt weken tot maanden in beslag. Dat is afhankelijk van de omvang van de organisatie. Vandaar dat een aantal van hen eerst kiest voor het assessment, dat in veel kortere tijd al een indruk kan geven van waar de kansen en uitdagingen liggen.

Tijdens zo’n assessment nemen wij je mee langs de genoemde aspecten. Wij geven je een korte toelichting over de inhoud ervan. We bespreken samen welke kansen en uitdagingen je vervolgens ziet in je organisatie. Het is ons doel om je meer inzicht te geven in de impact van deze aspecten op je organisatie. Zodat we op die manier samen een eerste stap zetten op weg naar een data & analytics strategie, welke je houvast biedt bij het bepalen van logische vervolgstappen.

Het assessment voeren wij uit in een dagdeel aan de hand van een vooraf opgestelde agenda. Neem bij belangstelling contact op met Pieter Rambags of Maarten Ketelaars.