Dave van den Hurck versterkt data-science-teamPer 1 januari 2019 komt Dave van den Hurck het team van Nippur Zuid versterken. Dave heeft jarenlange ervaring als consultant op het gebied van data science en geavanceerde data-analyses. Zijn kennis en ervaring vormen een mooie aanvulling op de bestaande kennis binnen Nippur.

Ervaring

De afgelopen jaren werkte Dave als product owner BI & data science bij Aegon in Den Haag. Na 9 jaar als data science consultant en manager bij ORTEC, met vaak kortere, dynamische projecten in diverse industrieën, had hij behoefte om ervaring op de doen in de lijnorganisatie van een corporate. Vanuit die rol kon hij intensiever bijdragen aan de digitale transformatie en de realisatie van een data-gedreven strategie.

Dave heeft zich bij Aegon gericht op het scheppen van de randvoorwaarden om succesvol data-science-oplossingen te kunnen implementeren. Daarmee is hij één van de grondleggers geweest van de implementatie van cloud-native BI, data-science-labs en diverse data-science-oplossingen. Het was een zeer leerzame tijd, waarin hij met zijn team binnen ICT ook voorloper was bij de implementatie van Scrum en DevOps.

Vooruitkijken en plannen maken

De dynamiek en daadkracht van de consultancy bleven hem echter trekken. Zeker data-science-trajecten draaien vaak om een hele concrete vraag. Het realiseren van een tastbare oplossing bij een klant in korte doorlooptijd geeft veel voldoening voor de consultants én voor de klant. Daarom besloot hij op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging als data-science-consultant. Zo vonden Nippur en hij elkaar. Na enkele gesprekken bleek er een hele goede match met Nippur te zijn, waar hij begin 2019 start.

Hij kijkt er naar uit om vanaf volgend jaar bij Nippur samen te werken met een team van enthousiaste collega’s met gedegen kennis van data-architecturen. Samen kunnen we klanten helpen meer waarde uit hun data te halen door knelpunten in de realisatie van een data-gedreven strategie op te lossen en mooie data-gedreven projecten neer te zetten. Bij Nippur zijn de kennis en kunde in huis om alle datamanagement- en IT-voorwaarden te scheppen, waardoor data-science-oplossingen niet alleen bedacht en gemaakt, maar ook echt geïmplementeerd kunnen worden.

Tot slot hebben hij en zijn vrouw en 2 kinderen veel zin om weer in Noord-Brabant te gaan wonen, na 15 jaar in de regio Den Haag. Wij heten ze van harte welkom in onze mooie provincie en hebben veel zin om samen aan de slag te gaan!