Even voorstellen:
Lucas Otten, data kunstenaar


Op 1 september mochten wij Lucas Otten verwelkomen. Hij komt ons data science team versterken en wil graag vette tools ontwikkelen. Wij zijn blij dat hij voor Nippur heeft gekozen en wensen hem een fijne tijd in ons team.
Lucas: “Mijn studie Data Science & Entrepreneurship heeft een goede basis gelegd om met tal van datavragen te kunnen worstelen. Ik heb geleerd kritisch naar de inhoud van data te kijken en te experimenteren met ideeën en modellen. Na mijn opleiding heb ik een jaar als consultant bij een middelgrote partij gewerkt. Een erg waardevolle ervaring, waar ik mijn eerste stappen als consultant heb leren zetten.

Ik word enthousiast van het onderzoekende karakter van data science. Het ontwikkelen van een methode om verborgen informatie uit data te halen is iets waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Om dat goed te kunnen, is er kennis nodig van statistische en wiskundige technieken. Ik wil deze technieken nog beter leren begrijpen om goed aan klanten uit te kunnen leggen dat een machinelearning algoritme zeker geen black box is; het is een wiskundige formule. Het is mijn doel om dit, naast het toe te passen, goed te kunnen vertalen naar een taal die eenieder kan begrijpen.

Nippur is ontstaan vanuit datacompetenties, en groeiend in andere datacompetenties. Deze combinatie van verschillende data-minded professionals geeft mij het goede gevoel dat ik bijzonder veel kan leren van mijn collega’s bij Nippur. Niet alleen in mijn eigen vakgebied, maar juist ook daarbuiten. Dat maakt mij tot een completere data kunstenaar. Daarnaast is Nippur een kleinschalig bedrijf met toch grote klanten. Deze kleinschaligheid geeft ruimte tot flexibiliteit en korte lijntjes met collega’s, terwijl mijn eigen verantwoordelijkheid groot is. Dat zie ik als een heel interessante cultuur, eentje waar ik goed bij pas.

Nippur geeft mij het vertrouwen veel kennis op te kunnen doen van allerlei dimensies binnen het data veld. Klanten verwachten steeds meer een complete data professional, en bij Nippur verwacht ik mij daar in te kunnen ontwikkelen. Met mijn kennis hoop ik bij te kunnen dragen aan de ontwikkeling van het data science team om samen vette tools te ontwikkelen. Samen met andere competenties binnen Nippur kunnen we zodoende nog beter data omtoveren tot informatie."