Goede voornemens? Bij Nippur herkennen wij die wel ...

Pieter Rambags; februari 2023
Een nieuw jaar betekent voor veel mensen een nieuwe start en een moment om goede voornemens op te stellen. Een klein dataonderzoekje levert onderstaand overzicht van de top 10 meest populaire goede voornemens en hoe vaak mensen daadwerkelijk slagen in het volhouden van deze voornemens. 

Fig 1. Top 10 goede voornemens en hun slagingspercentage 

Bij Nippur herkennen wij ons in veel van deze goede voornemens. Om die reden doen we ons best om elkaar daarbij te ondersteunen. 

Als het om gezonder eten gaat dan zorgen wij dat er altijd vers fruit voorhanden is bijvoorbeeld. Bovendien hechten wij enorm aan versterking van de onderlinge band. Maandelijks organiseren wij onze Nippur Night (die overigens al om 14:00 begint) met aansluitend een hapje om even bij te praten. Natuurlijk zorgen we dat het hapje aan ieders gezondheidswensen voldoet. 

Werk kan bij tijden heel stressvol zijn. Het is dan heel belangrijk dat er sprake is van een goede werk-privébalans. Bij ons geen ratrace of veeleisende targets. Wij vinden ontspanning heel vanzelfsprekend waardoor collega’s elke dag weer fris en hopelijk met veel zin opstaan om mooie dingen te maken. 

Jezelf ontwikkelen kan op verschillende manieren. Of dat nu buiten de comfortzone springen is of lekker binnen die comfortzone een goede cursus volgen. Allemaal prima! Het meeste leren we misschien wel van elkaar, waarbij de eerder genoemde Nippur Nights een uitkomst zijn. 

Reizen zijn we niet zo van. Natuurlijk, om elkaar zo af en toe eens te zien is het prima. Maar voortdurend in de auto zitten? Zonde van de tijd en het geld en het milieu. Godzijdank staan steeds meer opdrachtgevers open voor flexibel thuiswerken. En als die auto wat vaker blijft staan dan voelt het minder bezwaarlijk als je eens een keertje wat verder wilt reizen. 

In onze branche wordt door sommigen het werk bijna als hobby beschouwd. Het komt dan ook regelmatig voor dat mensen het niet kunnen laten om ’s avonds nog even de computer op te starten. Zolang het bijdraagt aan een goede privé-werkbalans is dat helemaal top natuurlijk. Het is tenslotte ook fun wat wij doen.