Kantoor Nippur met werkende collega's

Kantoor Nippur met werkende collega's

Hoe hebben onze nieuwe collega’s de start bij Nippur ervaren?

Januari 2024 – Marsha Timp

Afgelopen jaar hebben we weer nieuwe Nippurianen mogen verwelkomen. Daar zijn we ontzettend blij mee, maar hoe hebben zij hun eerste jaar ervaren? Tijd voor een interview met twee van onze collega’s: Lian (informatieanalist, gestart in 2023) en Bart (data engineer gestart in 2022).

Jullie werken nu al een tijdje bij Nippur, zit je goed op je plek en voel je je thuis bij Nippur?

Lian: Ik werk nu 9 maanden bij Nippur en zit goed op mijn plek. Het is een leuke groep mensen met allemaal verschillende karakters, maar toch past het goed samen. Ik vind het leuk dat we elkaar op ons Nippur kantoor kunnen zien, want we zitten toch grotendeels bij andere klanten. Daarom ga ik 1 tot 2 keer per week op kantoor werken, zodat ik de rest van de collega’s kan spreken.

Bart: Ik zit 2 dagen in de week op kantoor maar dan bij CCV. Op de Nippur Nights vind ik aansluiting met collega’s en dat vind ik wel weer leuk. Aanhaken bij de kennissessies lukt me op dit moment niet, maar ik voel die druk ook niet en dat is wel prettig. Verder is er de jaarlijkse Social, dat is inclusief de partners, dat vond ik echt superleuk, heel fijn en lekker ongedwongen. Maar, we zijn wel redelijk gelijkgestemde mensen. Daar hadden we het tijdens onze beleidsdag ook over, je hebt verschillende types, maar het bijt elkaar niet. Er is geen strijd tussen elkaar en we helpen elkaar, niemand voelt zich beter dan de ander. Je hoort wel eens anders van consultants. We hadden daar een mooie zin voor bedacht: “Wedstrijdje ver plassen, maar dan wel samen”. We vonden dit alleen niet zo heel goed bij het logo passen, hahaha.

Hoe hebben jullie de start bij Nippur ervaren?

Lian: Ik vond het fijn dat je de tijd krijgt om te landen. Dat er niet van je verwacht wordt dat je binnen 2 dagen volledig mee gaat draaien. De eerste paar weken stonden echt in het teken van Nippur leren kennen. Je was vrij om dit naar eigen wens in te vullen. Ik heb eigenlijk met iedereen wel even gesproken. Het was niet “Dit is de introductie en dat heb je maar te volgen”, maar eerder “Dit is wat we je kunnen bieden en kijk maar wat bij jou past”. Ik vond het wel jammer dat het eventjes duurde voordat ik op een opdracht zat. Na een paar weken begint het toch wel de kriebelen om echt aan de slag te gaan. Voor mij was deze rustperiode dus iets te lang.

 

Bart: Ik begon in september en pas eind november kon ik aan de slag bij CCV, maar vanaf begin november was wel al bekend dat ik daar zou starten. Tot mijn start bij CCV heb ik met het interne ontwikkelteam mee kunnen draaien. Ik vond het wel lastig om nieuw bij een team terecht te komen dat al langer samenwerkt. Ook omdat qua planning gewerkt werd op een totaal andere manier dan ik gewend was. Ik ben wel scrum gewend, maar niet op die manier. Ook gebruikten ze veel terminologie waar ik nog aan moest wennen. Ik ben niet zo veel op kantoor geweest en dan krijg je niet zo heel veel mee. Er moeten trouwens dan ook maar net genoeg mensen zijn en ik heb ook wel eens in mijn ééntje op kantoor gezeten. Een verbeterpuntje voor de onboarding is dat er wat mij betreft meer aandacht geschonken had mogen worden aan hoe Sharepoint in elkaar zit en waar ik alles kan vinden, want dat vond ik wel wat onoverzichtelijk. Bijvoorbeeld waar kun je de declaratieformulieren vinden. Ook heb ik geprobeerd me in te lezen in het lease gebeuren. Ik dacht dat op een Sharepoint pagina alles netjes uitgelegd stond, maar er waren verschillende versies van documenten beschikbaar, dus ik dacht … laat maar … ik hoef geen leaseauto. Ik vond Sharepoint dus een beetje een rommeltje.

Hoe bevalt het om voor Nippur bij een klant te werken? Voel je je gesteund door je collega’s?

Bart: Ik zit met Erik en Erwin bij CCV en we werken echt samen en overleggen regelmatig. We zitten in hetzelfde scrumteam.

 

Lian: Voor mij hetzelfde. Ik zit nu in een team met collega’s bij de klant, dus het is voor mij een perfecte eerste opdracht. Ik voelde me daardoor heel erg gesteund, zeker die eerste weken. Ik kon makkelijk met Ricardo schakelen, erg fijn, zeker omdat dit voor mij de eerste keer was dat ik als consultant aan de slag ging en dan heb je toch iets meer vragen.

Sluit de baan goed aan op je initiële motivatie om bij Nippur te gaan werken?

Lian: Voor mij 100%. Ik heb aangegeven dat ik wilde helpen bij het neerzetten van een datawarehouse, dat is precies waar ik nu mee bezig ben bij AZL. Dus tot nu toe is er aan mijn verwachtingen voldaan. Ik vond de overgang naar consultancy wel spannend, maar niet lastig. Ik ging er gewoon open in.

Bart: Ik twijfelde over consultancy, want ik heb in het verleden veel consultants gezien. Verder wist ik niet goed wat ik ervan moest verwachten. Ik ben al blij als ik gewoon mijn ding kan doen en dat ik ergens mijn waarde toevoeg. Ik heb nu voldoende vrijheid om mijn werk op mijn manier te doen en het in te vullen zoals ik dat wil.

Lian: We hebben het er wel over gehad dat we graag een Nippur stijl willen gaan ontwikkelen, o.a. op het data modelleer vlak. Het zou wel handig zijn als we een framework als basis zouden hebben. Je hebt genoeg keuzes te maken dus een basis als uitgangspunt zou wel iets toevoegen.

Bart: Je bedoelt een soort toolkit!

Wat ging er de afgelopen periode goed, wat ging minder goed? Wat zou je graag anders willen zien bij Nippur? Zijn er irritaties?

Bart: Hier heb ik niet echt een antwoord op. Er zijn totaal geen irritaties en er is me niets opgevallen dat niet goed ging.

Lian: Een positief punt is dat er steeds meer mensen op kantoor zijn, waardoor je meer een band met elkaar krijgt. Dat is goed voor de sfeer onderling.

Bart: Het corona gedrag neemt een beetje af.  Dat is wel prettig.

Kantoor Nippur met werkende collega's

 

Hoe zou je de cultuur beschrijven die we bij Nippur hebben? Wat is jullie definitie van een Nippuriaan?

Lian: De cultuur is best wel open, er is ruimte voor humor, maar er wordt ook wel verwacht dat je hard werkt. En vooral, de mens staat voorop. Het is echt belangrijk dat je op de juiste opdracht zit. Ook word je gesteund als er iets aan de hand is in je privéleven, je moet daar dan natuurlijk wel eerlijk en open over zijn. Ik heb het idee dat ik bij Nippur alles wel kwijt kan. Je mag ook fouten maken.

Bart: Ja, precies wat je zegt, dat onderschrijf ik volledig. Het is inderdaad heel open. En als er thuis iets speelt, dan is daar ruimte voor en zal er rekening mee gehouden worden. Dat is heel prettig. Er wordt niet verwacht dat je standaard overuren draait, dat is wel wat je bij sommige andere consultancy bedrijven ziet.

Lian: De work-life balans is echt belangrijk voor Nippur. Maar, hoe beschrijf je dan een Nippuriaan?

Bart: Nou, dat kan ik je wel vertellen. Dat heb ik bij CCV gehoord. Er werd gezegd: “Jullie lullen niet zo stom en doen tenminste wat. Jullie komen gewoon met een oplossing.” Dus niet lullen, wel poetsen en ook onderdeel worden van een team. Dat vond ik wel een mooi compliment naar Nippur toe, er hebben namelijk meerdere collega’s bij CCV gezeten.

Waarom zou je iemand adviseren om bij Nippur te komen werken?

Lian: Binnen Nippur is een fijne werksfeer, goede voorwaarden en er wordt naar je geluisterd. Stel, je zit niet op je plek bij een klant, dan zal Nippur er alles aan doen om daar een oplossing voor te zoeken. En wat ik al eerder zei, de mens staat voorop. Plus dat je je mag bezighouden met de wereld van data, de wereld die we allemaal interessant vinden. De projecten sluiten inhoudelijk goed aan en dat helpt ook heel erg mee.

Bart: Ik denk dat voor mensen die niet heel ervaren maar wel heel leergierig zijn dit een goed bedrijf is, want het is een veilige omgeving waarbij de mens voorop staat. Als je nieuw bent kom je meestal op een opdracht waar al iemand van Nippur zit, wat ook wel prettig is. En je wordt niet als senior verkocht terwijl je geen ervaring hebt. Ik denk dat je een hoop ervaring kunt opdoen. Je kunt veel verschillende opdrachten doen dus je hebt veel afwisseling. Je hoeft ook niet iedere keer te solliciteren als je eens iets anders wilt doen. Wat ik zelf merk is dat je meer achtervang hebt als je bijvoorbeeld niet helemaal op je plek zit.

Lian: Je krijgt meer vrijheid om verschillende type werkzaamheden uit te proberen.

Bart: Het geeft ook zo verschrikkelijk veel rust dat je geen last hebt van de politiek dat bij een bedrijf speelt.

Lian: Ik werk nu 5 jaar en heb intussen al 3 reorganisaties meegemaakt. Nu was het tijd voor een bedrijf waar je geen nummertje bent, en er bij de eerstvolgende reorganisatie misschien weer uit moet. En natuurlijk gebeurt dit bij onze klanten ook, maar daar staan wij iets verder vanaf.

Wanneer zou je iemand adviseren om absoluut niet bij Nippur te komen werken?

Lian: Als je verwacht dat alles voor je voorgekauwd en geregeld wordt. Nippur is wel een bedrijf waar je zelf aan de bel moet trekken en zelf dingen moet ontdekken. Ik zou hier niet gaan werken als ik net uit school kwam met nul werkervaring. Ik denk dat het dan wel echt een te groot gat zou zijn waarin je terecht komt en een hele zware leerschool. En je moet wel van lekker eten houden 😉.

Bart: Als je zo’n Zuidas type bent hoef je niet bij Nippur te komen werken. Dus die echte verkopers, dat zou niet goed gaan. Daarom vind ik het hier ook zo fijn.