De leercultuur bij NIPPUR –
Interview met Peter Coenen

juli 2022

Peter Coenen is sinds december 2021 in dienst bij Nippur. 

Een terugblik op zijn eerste half jaar:

 

Peter is vrij recent bij Nippur gestart als Data-analist. Net als zijn collega Marc is Peter momenteel werkzaam bij Customs Support Group (CSG). Peter vertelt: “Doordat ik samen met Marc op deze opdracht zit, leer ik ontzettend snel. Deze steile leercurve in combinatie met de juiste begeleiding is voor mij een van de leukste dingen van Nippur als werkgever”.

 

Over zijn start bij Nippur vertelt Peter: “Vanaf het eerste moment werd mij duidelijk dat ik niet alles hoef te weten. Beter willen worden is belangrijker dan goed zijn. Binnen Nippur heerst een open kennis cultuur waar aandacht is voor kennisdeling en verrijking. Alle collega’s staan te springen om hun kennis te delen. Ik weet van iedereen waar zijn expertise ligt, maar ook welke onderwerpen de interesse wekken. Doordat iedereen zo benaderbaar is, voelt het alsof we een grote kennispoule hebben, waar alle collega’s gebruik van mogen maken.” Vanuit Nippur wordt het zelfs aangemoedigd om collega’s actief bij elkaars problemen te betrekken. Zo ondersteunen we niet alleen de ontwikkeling van een collega, maar kunnen we ook klanten beter bedienen.

Uiteindelijk stipt Peter nog een recente ervaring aan: “Het heeft mij verbaasd hoeveel mensen er laatst, buiten werktijd, aanwezig waren bij de kennis-sessie over virtuele python omgevingen. Niemand werd verplicht, maar er heerste eerder een moment van
FOMO.”