Inspirerende analytics kleuren de kick-off van “Running on Data”

Donderdag 14 mei was de succesvolle kick-off van Running on Data. Samen met 20 deelnemers vanuit verschillende achtergronden (JADS, Dela, SMT, Kentalis, EY VODW, NN, GGzE, Amgen, Aegon, ABNAMRO, Atos, Ingenieursbureau Van de Laar B.V., en Vanderlande) zijn we door onze collega’s Stefan Cardon en Tim Hanssen geïnspireerd met de theorie en de natuurkunde achter het hardlopen.

Zo hebben we geleerd dat onze hardloopprestaties primair afhankelijk zijn van het zuurstofopnamevermogen van het cardiovasculaire systeem (Engelse fysioloog A.V. Hill). Dit vermogen kan worden uitgedrukt in de VO2 Max. We hebben ook gezien hoe we onze maximale prestaties op verschillende afstanden kunnen bepalen door het toepassen van de fameuze formule van Pete Riegel. En we weten nu welke aspecten invloed hebben op onze hardloop prestaties en hoe we deze impact kunnen berekenen.

Hiermee hebben we meer dan voldoende aanknopingspunten voor onze eerste hackathon die gepland staat op 28 mei. Dan gaan we aan de slag met onze eigen hardloopdata.