Lian Snoeijen heeft gekozen voor Nippur

 
Lian Snoeijen kende Nippur al langere tijd vanwege de samenwerking met een paar collega’s. Ze ziet Nippur als de uitgelezen plek om zich verder te ontwikkelen als dataprofessional. Wij mochten haar per 1 april verwelkomen in ons team en wensen haar een fijne en leerzame tijd bij Nippur.
 

Wat kun je vertellen over je achtergrond?
“Ik heb Organisatiewetenschappen en International Management gestudeerd aan Tilburg University. Beide studies zijn ontzettend breed (sociaal & economisch gericht) Na afronding van mijn studie wist ik niet wat ik wilde gaan doen, daarom ben ik gestart als trainee bij Fabory, waar ik in 2 jaar tijd 3 functies mocht vervullen. Ik ben projectmanager geweest bij de Customer Service, heb een combinatie rotatie gedraaid bij Internal Control & het Business Intelligence team en heb tot slot 8 maanden leiding gegeven aan een logistiek team. Tijdens mijn rotatie bij IC & BI mocht ik PowerBI-dashboards & een risicorapportage maken omtrent processen in de logistiek. Hierbij ontdekte ik hoe interessant ik de wereld van data en BI vond. Na afronding van mijn traineeship ben ik Business Analist geworden, waarbij ik me verder heb verdiept in PowerBI. Na 4 jaar bij Fabory vond ik het tijd voor een nieuwe uitdaging en ben ik als PowerBI-developer aan de slag gegaan bij BrandLoyalty. Op dat moment waren meerdere Nippurianen bezig met het opzetten van datamarts bij BrandLoyalty. Ik ben aangesloten bij het project en Maarten heeft me geïntroduceerd in de wereld van datamodelleren. Vervolgens ben ik samen met o.a. Erik aan de slag gegaan om nieuwe datamarts te maken”.

Wat was de reden om voor Nippur te kiezen?
“Nadat Maarten me enthousiast had gemaakt over datamodelleren en Erik vele goede woordjes had gedaan over Nippur, ben ik gaan nadenken. Ik wilde me graag verder ontwikkelen als dataprofessional en Nippur klonk als een partij waar ik zowel iets kan toevoegen als veel kan leren. Na enkele fijne gesprekken was het dan ook duidelijk voor mij; de combinatie van de fijne sfeer, kleinschaligheid van het team en brede expertise binnen Nippur maakte me erg enthousiast om voor Nippur aan de slag te mogen”.

Wat is je toekomstvisie?
“Ik hoop de komende jaren klanten te mogen helpen met hun datavraagstukken, me te ontwikkelen als consultant, nog meer te leren over BI & Data en vooral met veel plezier te werken bij Nippur”.

Tot slot
“Voordat ik mijn rotatie bij IC & BI startte, dacht ik dat ik niet de data in wilde (en kon) Dit vanwege mijn sociaal- en economisch gerelateerde studies maar ook omdat ik dacht dat ik aan de proceskant zou eindigen. Ik ben mijn toenmalige leidinggevende erg dankbaar dat ze me gestimuleerd heeft om de rotatie bij IC & BI te gaan doen. Het laat zien dat de keuze betreffende je studie niet perse je pad in je carrière hoeft uit te stippelen maar dat je zelf een eigen weg kan kiezen als je de uitdaging aan wilt gaan”.