Lianne Ringoir komt ‘ gave dingen doen met data’


Wij zijn blij dat Lianne ervoor heeft gekozen om haar carrière voort te zetten bij Nippur. Op 1 september zal zij ons team komen versterken. Wij kijken uit naar haar komst en wensen haar een fijne tijd bij Nippur.
Lianne: “Ik heb psychologie gestudeerd in Maastricht en ik heb in 2014 mijn PhD behaald in de medische psychologie in Tilburg. Na mijn promotie ben ik bij zorggroep PoZoB in dienst gekomen, eerst als projectmanager en daarna ongeveer 6 jaar in de functie van data analist. De functie van data analist heb ik enkele jaren gecombineerd met het werken als praktijkondersteuner GGZ, waarbij ik in de huisartsenpraktijk mensen met psychische klachten begeleidde. Ongeveer 2 jaar geleden heb ik besloten om me volledig te richten op het werken met data omdat hier toch meer mijn hart ligt.

Het belangrijkste vind ik het om te werken met zin. Dit doe ik als ik organisaties of bedrijven kan helpen met data vertalen naar informatie. Ik hou ervan om samen met inhoudelijke experts op zoek te gaan naar de juiste (data)vragen die leiden tot bruikbare antwoorden. Mijn ambitie is om te blijven leren en mezelf te blijven ontwikkelen op het gebied van data analytics en data science. Met altijd het doel voor ogen: zoveel mogelijk waarde halen uit data.

Ik ken Nippur al vanuit een samenwerking in het verleden. Ik heb ruim 2 jaar met Marc en Maarten mogen samenwerken, en dat was echt super. Ik heb het gevoel én de ervaring dat er een zeer open cultuur is, met vriendelijke en behulpzame mensen. Dat spreekt me enorm aan. Daarnaast heb ik al meerdere keren gemerkt dat er veel mensen werken die zeer kundig zijn.

Ik wil “gave dingen doen met data!” 😉 Bij Nippur kan ik nog veel leren, maar ik kom ook wat brengen natuurlijk. Ik vind het leuk om altijd met nieuwe ontwikkelingen bezig te zijn, en ik probeer anderen daarin mee te nemen. Hopelijk kunnen we samen de data analytics/data science tak groter laten groeien. Ik ben ervan overtuigd dat hier nog heel veel kansen liggen, en draag daar graag mijn steentje aan bij. Een bonus zou zijn als ik vanuit Nippur organisaties in de gezondheidszorg kan helpen om data op zo’n manier in te zetten dat het leidt tot betere zorg.