Maak kennis met onze nieuwste collega: Erwin

 
We zijn ontzettend blij een nieuwe Nippuriaan te mogen verwelkomen! Erwin zal bij ons starten als data engineer maar neemt ook de nodige bagage mee op het gebied van data science en business analyse. Zijn achtergrond in de financiële sector zal hem goed van pas komen bij zijn eerste project bij CCV.
Lees hieronder zijn introductie.

Wat kun je vertellen over je achtergrond?
“Ik heb technische wiskunde gestudeerd aan de TU/e, met een specialisatie in mijn master in de richting van kansrekening en statistiek.  Na mijn studie ben ik vrijwel direct naar Wenen vertrokken en daar aan de slag gegaan als businessanalist in de bankenwereld, hier heb ik veel geleerd over heel verschillende onderwerpen. Op een gegeven moment liep ik wel aan tegen de grenzen van waar ik nog meer kon leren binnen het technische gedeelte, verdere ontwikkeling was meer gericht op financiële/bankenkennis wat me iets minder interesseerde. Toen heb ik besloten om te switchen naar een technischere en datagedreven job als officieel “data scientist met nadruk op data engineering”, wat in de praktijk betekende dat ik de rol van data engineer bij het bouwen van een datawarehouse waarnam. Ik was zeer tevreden met mijn werk, maar we wilden graag naar Nederland, dus toen mocht ik weer op zoek en ben ik Nippur tegengekomen”.

Wat was de reden om voor Nippur te kiezen?
“Nippur had een goed en duidelijk verhaal! Niet alleen het technische deel zat goed in elkaar, er was overduidelijk veel expertise op alle vlakken rondom data die me erg aanspraken en waarmee ik graag wil werken of meer over wil leren. Er werd ook meteen veel focus gelegd op het persoonlijke deel, ervoor zorgen dat we ons allemaal prettig voelen bij het werk wat we doen. Daarbij is er een goede mix van jong en oud binnen het bedrijf aanwezig wat altijd voor een leuke dynamiek zorgt”.

Wat is je toekomstvisie?
“Over het algemeen geldt wel dat nieuwe dingen leren of uitproberen altijd interessant is en dat doe ik ook altijd graag, er gaat nooit een dag voorbij waar je niets leert. Dat leren van nieuwe dingen zal sowieso wel goed komen met vele nieuwe collega’s om me heen die allemaal al veel kennis hebben. Ver vooruit in de toekomst maak ik niet echt plannen, ik bekijk eerder van jaar tot jaar wat me interessant lijkt om te doen, waar ik me nog verder in kan ontwikkelen of verdiepen”.

Ik heb veel zin in deze nieuwe uitdaging bij Nippur, ik ben in ieder geval al goed opgevangen en aangekomen in het team”.