MindShare sessie implementatie en consequenties van beeldherkenningsoplossingen

Eén van onze collega’s is geflitst door een ‘slimme’ camera. Hij kreeg een boete van € 389,- omdat het algoritme dacht dat hij zat te bellen achter het stuur. Gelukkig hebben we de foto nog en daaruit blijkt dat hij aan zijn hoofd zat te krabben. Het toeval wil dat deze collega als expertise onder andere het ontwikkelen van beeldherkenningsoplossingen heeft. Voor hem dus een mooie aanleiding om daar een blogbericht over te schrijven. Dit bericht is wereldwijd viraal gegaan. Niet zo vreemd, want toepassing van artificial intelligence is een actueel onderwerp, dat de gemoederen goed bezighoudt.

Om die reden organiseert Nippur een MindShare sessie om met elkaar te discussiëren over de toepassing van beeldherkenningssoftware, de ethische aspecten van de ontwikkeling ervan en de uitdagingen bij de implementatie ervan. Welke processen dienen we in ogenschouw te nemen om de veiligheid te waarborgen, voordat we overgaan tot implementatie?

Deze MindShare sessie vindt plaats op donderdag 11 april. Deelname is gratis. We starten om 15:00 en we eindigen om 18:00. Van de discussie wordt een verslag gemaakt dat met de deelnemers wordt gedeeld. De Mindshare sessie vindt plaats op ons kantoor in Oirschot.

Als je geïnteresseerd bent in deelname stuur dan een bericht naar info@nippur.nl.