Niet 1 maar 2 nieuwe Nippurianen. Maak kennis met Tom van der Wielen en Bart Steendam.

 
Afgelopen zomer hebben Tom van der Wielen en Bart Steendam gekozen voor Nippur en per 1 september horen zij beiden bij ons team. Maak hier kennis met onze nieuwe collega’s.

Tom timmert aan de weg:
“Ooit ben ik begonnen met de studie Embedded Systems Engineering. Daar leerde ik veel over het programmeren en ontwerpen van systemen. Ik merkte dat ik toen veelal de intelligentie van de systemen en algoritmes schrijven leuker vond dan alleen het programmeren. Ik kwam al snel op het spoor van Datascientist en heb toen gekozen om Datascience and Entrepreneurship te gaan studeren aan de JADS. Dit bleek de perfecte combi te zijn die technische kennis en creatief business samenvoegt. Nadat ik was afgestudeerd, ben ik gaan werken bij een start-up in Eindhoven. Tegelijktijdig heb ik naar aanleiding van mijn thesis nog een jaar lang als part-time researcher gewerkt bij de Tilburg Universiteit.

Na ruim anderhalf jaar bij de start-up te hebben gezeten merkte ik dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. In mijn zoektocht heb ik veel bedrijven gezien maar Nippur sprong eruit vanwege zijn openheid en eerlijkheid. Ik voelde me al vrij snel thuis en merkte dat ik vrij snel Nippur als de standaard nam waarmee ik de rest vergeleek. Nu ik hier al een paar weken ben, merk ik dat dit de juiste keuze was en mijn gevoel bevestigd is.

Graag groei ik in de toekomst uit tot een expert in Data Science / Machine learning, met een brede kennis van cloudtechnologie. Ik hoop samen met de partners van Nippur bij te kunnen dragen aan een betere en efficiëntere samenleving.

Het einde van mijn 4e week staat voor de deur. In de tussentijd heb ik een Hackathon mogen doen ten behoeve van de ontwikkeling van kinderen in risico-omstandigheden in onze maatschappij. Ik heb een Symposium mogen bijwonen. Ik ben samen met alle collega’s, hun partners en kinderen een weekend weggeweest. Ik werk mee aan een intern product, NAIA, en mag meehelpen in het content team… gesproken over een goede start! “

Bart is een ervaren rot in het vak:
“Afgelopen 10 jaar heb ik met veel plezier verschillende rollen vervuld in de datawereld; onder andere businessanalist, dataengineer en productowner. De reden waarom ik deze jaren met veel plezier werk met data zijn de mogelijkheden die je hiermee een ander kan bieden. Ik vind het erg leuk om met een datavraagstuk aan de slag te gaan. Dit kan variëren van het prepareren van een dataset voor een datascientist tot samen met de business het werk van een backofficeafdeling optimaliseren. Het is voor mij belangrijk om snel domeinkennis op te bouwen zodat oplossingen goed gemodelleerd kunnen worden. Dit helpt ook bij het begrijpen van vraagstukken en het schrijven van userstories. 

Kenmerken die op mij van toepassing zijn: creatief, analytisch en waar nodig pragmatisch.De tagline van Nippur, ‘taking data to heart’, is niet zomaar uit de lucht gegrepen; bij Nippur zetten we graag een duurzame oplossing neer. Mijn collega’s zijn erg behulpzaam en het management zorgt ervoor dat ik echt onderdeel van het bedrijf ben.

Afgelopen jaren heb ik vooral gewerkt op on premise omgevingen (Oracle, MS SQL server, MariaDB), komende tijd wil ik mij meer gaan richten op de mogelijkheden die b.v. Azure te bieden heeft”.