Nippur heeft het lustrum goed gevierd

Nippur heeft het lustrum goed gevierdMet veel plezier kijken we terug op de feestelijke bijeenkomst ter ere van ons 15-jarig bestaan. Op 28 maart jl. vierden wij met ongeveer 80 medewerkers en relaties dat Peter Kurstjens en Pieter Rambags in 2002 Nippur oprichtten.

VERLEDEN, HEDEN EN TOEKOMST
Destijds begonnen we met 5 mensen aan een spannend avontuur. Inmiddels zijn we een succesvol bedrijf met ruim 20 medewerkers op het gebied van Business Intelligence consultancy en implementatie. Vanaf hier kijken we vooruit en zien we dat de toekomst ons weer mooie nieuwe uitdagingen gaat brengen. Wij gaan ons verder toeleggen op het gebied van data science en Big Data-toepassingen. Wij staan al enkele klanten bij op dat gebied en we denken dat wij hier nog meer in kunnen betekenen. Zowel voor onze bestaande klanten als voor nieuwe klanten denken wij dat deze technieken nog veel mooie en goede toepassingen in petto hebben.

SPREKERS OP HET LUSTRUM
De sprekers op het lustrum pasten perfect bij deze ambitie. Duco Roolvink werkt voor Artsen zonder Grenzen (AzG), een doel dat ons erg na aan het hart ligt. Hij is Manager Reporting & Analytics bij AzG. In zijn verhaal liet hij zien hoe datamanagement en -analyse de logistiek in rampgebieden enorm kan verbeteren. Prachtig dat ons vak op die manier bijdraagt aan het redden van levens. Tot slot konden wij hem een cheque overhandigen namens Nippur van € 2000.

Vervolgens kwam Pieter Rambags aan het woord. Hij vertelde het verhaal van Nippur. Het begon met de start in 2002, samen met Peter Kurstjens. Daarna volgde de oprichting van QOSQO, het zusterbedrijf voor datawarehouse automation. Met meer klanten in het midden en oosten van het land was de oprichting van Nippur Oost, onder leiding van Maarten Ketelaars en Henri Oostindie, de logische volgende stap.

De rode draad in alle 15 jaren is de dorst naar innovatie, de honger om meer te leren en verder te ontwikkelen. Daarom opent Nippur nieuwe wegen om zichzelf te blijven ontwikkelen, maar vooral ook haar klanten te helpen innoveren. Wij zien de mogelijkheden die data science en Big Data-oplossingen bieden en gaan vol enthousiasme aan de slag om steeds meer grip te krijgen op de gevraagde, soms complexe analyses en architecturen.

De laatste spreker, prof. dr. Philippe Baecke hield een gloedvol en meeslepend betoog over de toekomst van data science. Hij bracht de belofte van deze nieuwe werkelijkheid als het ware binnen handbereik. Zijn gepassioneerde verhaal over de realisatie van een echte data gedreven organisatie oogstte veel lof van de aanwezigen. Wat een inspiratie!

BORREL EN MUZIKALE OMLIJSTING
We sloten de avond af met een bijzonder gezellige borrel. Alle aanwezigen hadden de tijd om bij te praten en herinneringen op te halen met oude bekenden en samen vooruit te kijken. De muzikale omlijsting was in handen van Bente van de Oetelaar en Erik Verberne van de Academy of Music and Performing Arts uit Tilburg. We zijn blij om te vermelden dat Erik genomineerd is voor de conservatorium talent award 2018.

Tot slot willen wij iedereen bedanken voor de gulle gaven voor ons lustrum. In totaal hebben wij ruim € 1000 mogen ontvangen voor het ‘Yawajeewa Community Learning Centre’ in Sri Lanka.

We kijken samen terug op een prachtige dag en we zeggen volmondig: op naar de volgende 15 jaar!