Nippur Mindshare Sessie over Big Data was een succes

Nippur Mindshare Sessie over Big Data was een succesDe Mindshare Sessie van woensdag 22 november op kantoor in Oirschot was een mooie avond. Ruim drie uur lang deelden de deelnemers van 7 bedrijven inzichten over de impact die Big Data heeft op hun bestaande BI-architectuur. De deelnemers gunden ons en elkaar een kijkje in de keuken en deelden successen en uitdagingen.

VERSCHILLENDE FASES IN ONTWIKKELING
Bij het ene bedrijf zijn bepaalde bedrijfsprocessen nu al afhankelijk van Big Data input. Bij een tweede wordt zelfs data driven beleid gemaakt. Maar er zijn ook gewoon bedrijven die nog vooral opereren in een ‘relationele’ wereld. Daar is de impact van Big Data in de praktijk nog erg beperkt.

We bespraken samen de technische vraagstukken. Daarnaast leven er ook vragen op het vlak van governance, privacy en stakeholder management die zeker zo belangrijk zijn. Bij het ene bedrijf is er een goede samenwerking tussen business en IT, maar dat is niet overal vanzelfsprekend. Bij andere bedrijven krijgen IT-ers van collega’s in de business te horen: “Regel jij het maar voor me”. En natuurlijk is er een resource-vraagstuk, zowel op het gebied van financiën als medewerkers (skills).

TOT BESLUIT
Al met al is het een reis waar je op een slimme manier ervaring op moet doen, stappen moet zetten en elke keer weer moet evalueren of je wel op de juiste weg bent. Spelen die vragen nu in jouw bedrijf of organisatie? Neem dan gerust contact met ons op, als je meer wilt weten over dit onderwerp of over onze manier van kennisdelen.