Nippur WhatsApp-analyseEindelijk bevestigd wat je eigenlijk al wist door
de Nippur WhatsApp-analyse!

Heb je altijd al het vermoeden gehad dat die ene vriend of collega altijd het laatste woord wil hebben in jullie WhatsApp-groep? Ben je benieuwd welke emoji’s het meest worden verstuurd? Of wie het meest op wie reageert? Dit zijn allemaal vragen waarop jij nu het antwoord kan krijgen door de WhatsApp-analyse van Nippur.

Het idee is een paar maanden geleden ontstaan toen onze collega Tim Hanssen (data scientist) een quiz wilde maken voor een retrospective in zijn scrumteam. Het viel op dat sommige teamleden regelmatig via een WhatsAppberichtje lieten weten dat ze net op tijd (of niet) op kantoor zouden zijn voor de stand-up. En zo ontstond het ludieke idee van de analyse in quizvorm.

De data verzameling is eenvoudig. Gewoon een export vanuit de WhatsApp-chat. De volgende stap is dataprofiling en preparatie. En dan blijk je bij zoiets eenvoudigs als WhatsApp toch minstens 36 verschillende datumformaten te moeten kunnen verwerken. Verder is het een kwestie van creativiteit. Wat zou je allemaal willen weten?

Onze Nippur WhatsApp-analyse geeft antwoord op 25 vragen.

De preparatie en analyse is voor je geprogrammeerd in R en gevisualiseerd met Shiny. Het enige wat jij nog hoeft te doen is je chat te exporteren en je kunt aan de slag. Uit ervaring kunnen we zeggen dat het erg leuk is de resultaten te delen met je WhatsApp groep of te gebruiken als quiz. Wil jij ook graag jouw WhatsApp-chats analyseren? Probeer het dan zelf: