Ons team krijgt versterking van Ruben Kersten

Mogen we even aan je voorstellen; Ruben, leergierig en ambitieus, maakt vanaf
1 augustus deel uit van ons team, en wel in de rol van data scientist / BI consultant.
Wij zijn heel blij met deze versterking en wensen hem een fijne en leerzame tijd toe bij Nippur.
Ruben: “Ik kom net uit de studiebanken. Ik heb aan de HAS Hogeschool te Den Bosch eerst Geo Media & Design gestudeerd. Hier ben ik mij pas echt bewust geworden van de rol en het belang van data; in dit geval met geografisch component. Gedurende de opleiding kwam ik erachter dat mijn passie voor data niet alleen verbonden is aan geografische data. Om die reden heb ik binnen de opleiding de specialisatie data-analyse gekozen. Dit smaakte voor mij naar meer. Ik heb toen de keuze gemaakt om mijzelf hierin verder te ontwikkelen aan de Tilburg University. Hier heb ik de master Data Science and Society afgerond en ben ik nu data scientist.

Als data scientist ontwikkel je onder andere voorspellende modellen, maar er gaan erg veel stappen aan vooraf. Ik wil graag meer kennis opdoen van het hele 'data-spectrum', in dit geval van het ontsluiten van databronnen tot analyse en/of het ontwikkelen van voorspellende modellen. Tijdens eerder gedane stages ontdekte ik dat ik projectmatig werken in teamverband erg prettig vind. Bij Nippur heb ik sterk het gevoel dat ik hard aan mijn ambities kan werken in een omgeving waar dit ondersteund wordt.

Nippur biedt mij de ruimte en ondersteuning om mijn doelen te bereiken. Hiervoor moet ik nog veel leren, maar met ongeveer 20 professionals om mij heen, ben ik ervan overtuigd dat dit gaat lukken. Daarnaast is het streven naar innovatie binnen Nippur een gedachtegoed waar ik blij en gemotiveerd van word. Ik wil zoveel mogelijk absorberen. Ik ben een data scientist, maar bij het takenpakket van een BI-consultant komen nog veel meer zaken kijken. Hiervoor moet ik allereerst intern de nodige kennis en ervaring opdoen, zodat ik vervolgens onder de vleugels van een ervaren Nippur-consultant wat vlieguren kan maken. Dit gaat voor mij als starter betekenen dat ik de komende tijd erg veel nieuwe dingen ga horen, zien en leren, maar dat maakt mij alleen maar enthousiaster!”