Over Nippur


Nippur is in 2002 opgericht en is in de loop der jaren gegroeid naar een bedrijf met unieke identiteit. Loyaliteit, respect, gelijkwaardigheid en een prettige sfeer zijn belangrijk voor ons. Samenwerken aan data-gedreven oplossingen vinden we leuk en dat doen we het liefst met elkaar. Wij scheppen helderheid. Data moet toegankelijk zijn voor alle betrokken mensen in een organisatie. Wij zijn gepassioneerd en betrokken maar ook eigenwijs en leggen de lat hoog; wij gaan geen enkele uitdaging uit de weg. Groei en ontwikkeling zijn enorm belangrijk. Door continue te leren en elkaar uit te dagen blijft onze professionaliteit gewaarborgd. Samen met onze klant maken we graag het verschil en vertellen het eerlijke verhaal. Wij zetten data in het hart van je organisatie.

Management team Nippur


Achter Nippur staat een sterk managementteam dat verantwoordelijk is voor zowel de vestiging Zuid als Oost.

Over ons

Peter Kurstjens

Peter Kurstjens (1961, Elektrotechniek, TUE). Peter is mede-oprichter van Nippur en QOSQO. Gebaseerd op decennialange ervaring met het realiseren van BI-oplossingen voor grote organisaties helpt hij de laatste jaren deze organisaties bij het formuleren en effectueren van een BI-Strategie. Daarbij staan Informatiemanagement, Governance, Organisatie, Processen, Architectuur en Technologie centraal. “BI is bij uitstek een terrein waarbij een traditionele IT-aanpak vaak leidt tot een te starre en logge dienstverlening. Agile methodieken kunnen effectief zijn, met name bij de uitlevering van informatie aan de business. Bij de BI-dienstverlening zijn vaak veel groepen in een organisatie betrokken. De uitdaging is vaak om deze groepen effectief te laten samenwerken op basis van een gezamenlijk onderschreven strategie.”

Pieter Rambags

Pieter Rambags

Pieter Rambags (1964, Information Management Universiteit van Tilburg).
Pieter heeft Nippur en QOSQO samen met Peter Kurstjens opgericht. Hij is verantwoordelijk voor Business Development en is binnen Nippur de drijvende kracht achter innovaties op het vlak van (onder andere) Big Data toepassingen. Hij krijgt er energie van om innovatieve projecten te leiden bij bedrijven die de eerste stappen op onbekend terrein zetten.

“Samenwerken met klanten en collega’s binnen Nippur betekent oog hebben voor nieuwe ontwikkelingen en daadwerkelijk inzetten op innovatie. Dat is wat het werken voor mij zo leuk maakt. Voortdurend grenzen verleggen zodat we onze klanten vandaag én in de toekomst goed kunnen blijven ondersteunen”.
Maarten Ketelaars

Maarten Ketelaars

Maarten Ketelaars (1967, Technische Informatica – Informatiesystemen, Tue). Maarten is directeur van Nippur Oost met focus op Business Development. Hij heeft bij het opzetten van nieuwe Business Intelligence en Datawarehouse oplossingen altijd oog voor de toegevoegde waarde van de organisatie op de lange termijn. De oplossing moet daarbij gedragen worden door de mensen uit de organisatie, zowel business als IT; beheersbaar én uitbreidbaar!

“Het uitdenken van de oplossing, samen met de klant, is al leuk om te doen. Deze oplossing daarna realiseren in teamverband is nog leuker. Je neemt dan samen de hobbels die je tegenkomt. Als je daarna een tevreden klant hebt die een goede oplossing heeft én we hebben samen van het hele proces geleerd, is het dubbel genieten.”
Henri Oostindie

Henri Oostindie

Henri Oostindie (1967, Technische Informatica – Informatiesystemen, TuD). Henri is directeur van Nippur Oost met de focus op People Development. Hij stelt de lange termijn (onder)houdbaarheid van de BI-omgeving als doel, zonder de pragmatiek uit het oog te verliezen. Zijn interesse ligt bij architectuurontwerp voor BI en datawarehouse oplossingen en dan specifiek de raakvlakken en interactie met de algemene business en IT strategie en architectuur.

“Architectuur wordt veelal maar gezien als lastig. Architectuur is niet bedoeld om mensen te beperken in hun werkzaamheden, maar om ze aan te sporen na te denken en vooral ook mee te denken over alle facetten van een oplossing. Zo kom je gezamenlijk tot zowel een passende als ook houdbare oplossing voor de organisatie.”
Suzanne van Es

Suzanne van Es

Suzanne van Es-Dullemond (1973, Industrial engineering and Business Sciences – Fontys Hogescholen). Suzanne is Managing Partner van Nippur Zuid met focus op coaching en ontwikkeling van medewerkers. Als consultant zoekt en vindt zij oplossingen op vragen van klanten, waarvan de klant nog niet wist dat hij ze kon stellen. Zij zorgt ervoor dat de data van de klant zo optimaal mogelijk wordt verwerkt om uiteindelijk de business te verbeteren.

“Het fascineert mij wat data en goede informatie kunnen doen voor de klant. Hoe het kan helpen om doelen te halen, processen te verbeteren of nieuwe diensten te ontwikkelen. Ik doe mijn werk met veel plezier en haal mijn passie uit het creëren van goed werkende BI, data science en Big Data-oplossingen. De laatste jaren ben ik steeds vaker bezig met het aansturen van ontwikkelteams bij de klant, dan met zelf programmeren. Daar is het mijn doel om te zorgen dat elk teamlid optimaal kan functioneren en in zijn kracht zit. Het is heerlijk om mensen onder mijn handen te zien opbloeien, terwijl we samen werken aan mooie projecten in mijn vakgebied.”