Met veel enthousiasme zijn Nippur en Snowflake onlangs een partnership aangegaan. Snowflake heeft een datawarehouse-as-a-service voor alle data & analytics-vraagstukken in de Cloud. Nippur heeft de laatste jaren veelvuldig data & analytics solutions geïmplementeerd in Azure, AWS en Google Cloud. Het partnership met Snowflake stelt Nippur in staat om haar klanten extra keuzes te bieden die schaalbaar en flexibel zijn.

De mogelijkheden die data & analytics bieden, zijn bij de meeste bedrijven tot op het hoogste niveau doorgedrongen. In het verleden was het vooral de uitdaging om goede periodieke stuurinformatie op te leveren, via een datawarehouse, vanuit de interne systemen. Tegenwoordig is het aanbod van data veel groter geworden en de toepassingen gaan veel meer richting real-time analytics. De technologie biedt daarbij ook enorm veel mogelijkheden; van in-house, via dedicated data-centers, naar Cloudoplossingen, en van Infra-kennis naar software-as-a-service.

Bij Nippur hebben we de afgelopen jaren ons aanbod van oplossingen doorontwikkeld en daarmee zijn we van een pure business intelligence-speler uitgegroeid tot een speler die data & analytics in het hart van jouw organisatie zet en de uitdagingen die daarbij voorkomen, ter harte neemt. Dat verklaart meteen onze pay-off “Taking data to heart”.

Snowflake is de afgelopen jaren op het data & analytics-speelveld verschenen als een zero-management datawarehouse as-a-service-oplossing. Snowflake is een oplossing die specifiek is gebouwd voor de Cloud. Dat biedt voordelen voor zaken die lastig in te vullen zijn in meer traditionele datawarehouse oplossingen, zoals het op- of afschalen van de beschikbare rekenkracht. Heb je even wat meer nodig? Geen probleem, pas de grootte aan in Snowflake en je kunt die extra power direct gebruiken. Ook weer afschalen is geen probleem. Bovendien betaal je alleen naar gebruik, en dat is wel zo handig in dit soort scenario’s!
Het veilig delen van data met meerdere gebruikers of voor diverse doeleinden is ook geen probleem dankzij de unieke optie om data te ‘klonen’ in Snowflake zonder dat het meer opslagruimte kost! Per kloon kun je ook nog andere beveiligingsregels instellen. Allemaal scenario’s waarin je geen gedoe meer hebt met het overzetten van data naar andere hardware. Bovendien is Snowflake beschikbaar voor meerdere ‘Clouds’. Het maakt niet uit of het nu AWS is, Azure of Google Cloud. Snowflake werkt en werkt identiek.
Daarom zijn Nippur consultants enthousiast geraakt van deze technologie. Zo enthousiast dat de logische volgende stap was om een samenwerking aan te gaan welke nu in een officieel partnership is vastgelegd.

Dit partnership zal zowel voor Nippur als voor Snowflake zorgen voor een versterking in de markt:
  • Nippur kan haar klanten toegang verschaffen tot nieuwe opties, die ze, mogelijkerwijs, eerder nog niet hadden voorzien. Daarnaast kunnen onze klanten beschikken over de Nippur medewerkers; senior consultants die het klappen van de zweep kennen en die ervoor zorgen dat de oplossingen op de technologie voor hen gaan werken. Nippur versterkt met deze samenwerking haar positie als data & analytics-partij, niet alleen on-premisse, maar ook in de Cloud!
  • Snowflake krijgt dankzij de samenwerking met Nippur toegang tot een grotere markt én zorgt ervoor dat haar technologie op de juiste manier wordt gepositioneerd en gebruikt binnen de klantcontext. Met alleen goede technologie alleen heb je nog geen goede oplossing. Maar zonder goede technologie is het ook zeer lastig om tot een goede oplossing te komen.

    Loop jij binnen jouw bedrijf tegen problemen aan om data & analytics goed bij de gebruiker te krijgen, om welke reden dan ook? Wacht niet en neem nu contact met op Maarten Ketelaars (+316 18537914) of Gilles Pol (+316 55771955) om te kijken welke stappen we samen kunnen zetten.

    TIP: Nippur gaat de komende periode een aantal Zero to Snowflake onbijtsessies houden. Kijk hier voor de beschikbare datums, je kunt je nu al aanmelden.