Peter Coenen is net zo gek op data als wij!

 
 
Peter Coenen, bij Nippur gestart als data-analist, is net zo gek op data als wij!
Wij heten hem welkom in ons team en stellen hem hier aan je voor:

 

Peter: “Na mijn VWO ben ik begonnen aan de Universiteit van Tilburg met de Bachelor International Business. Omdat ik niet precies wist wat ik wilde worden, was dit een veilige en redelijk brede keuze waar ik nog alle kanten mee op kon. Na deze bachelor heb ik een master Strategisch Marketing Research gevolgd, een combinatie van Marketing en Econometrische onderwerpen. Ik heb toen werkervaring opgedaan bij de onderzoeksbureaus TNS-NIPO en Dynamic Concepts. Hier leerde ik vooral dat het verzamelen van data leuk was maar het analyseren ervan nog veel leuker. Daarom ben ik als Data Analist aan de slag gegaan bij mijn vorige werkgever waar ik steeds meer met het technische gedeelte van de data in aanraking ben gekomen en ik merkte dat ik daar ook enorm in geïnteresseerd raakte. Helaas was er bij deze organisatie geen mogelijkheid om hierin te groeien en ontwikkelen. Toevallig was dat ook ongeveer het moment dat ik met Nippur in aanraking kwam.

 

Ik was op zoek naar een organisatie die net zo gek is op data als ik zelf ben. Uit mijn eerste gesprekken bleek dat dit bij Nippur zeker het geval was en de sfeer en het gevoel dat ik bij Nippur kreeg, was vanaf het begin heel prettig.
Ik heb het altijd belangrijk gevonden om anderen te kunnen helpen met vragen en problemen. In de rol als consultant kan ik heel goed anderen helpen met vragen en problemen rond hun BI vraagstukken.
Een andere belangrijke reden om voor Nippur te kiezen, is dat je echt de ruimte krijgt om je te ontwikkelen. Dit heeft mij doen besluiten om deze uitdaging bij Nippur aan te gaan.

 

Ik ben niet iemand die een lange toekomstplanning maakt. De wereld om ons heen verandert heel snel en ik denk dat te lang vooruitplannen je ontwikkeling vaak alleen maar in de weg staat. Op dit moment wil ik heel veel leren en me ontwikkelen bij Nippur. Leuke projecten draaien en nog meer leren over BI en Data. “