boskalis
   
  BOSKALIS

  Business georiënteerd Datawarehouse

  Boskalis is een toonaangevende aannemer op de internationale baggermarkt en verlener van maritieme diensten. Zij biedt een unieke combinatie van experts, materieel en diensten. Zij leveren innovatieve en competitieve totaaloplossingen voor onze klanten in de offshore energiesector, havens en kust- en deltagebieden van de wereld.

  INVULLING

  Nippur heeft samen met de Boskalis-opdrachtgever de richting gegeven aan het opzetten van een business georienteerd datawarehouse model. Dit model werd gemodelleerd met behulp van de Data Vault methode en werd gegenereerd vanuit een 3NF datamodel met behulp van Quipu. Er zijn een aantal slagen overheen gegaan, waarbij elke keer weer een verbetering werd gerealiseerd. En langzaam is de verantwoordelijkheid en eigenaarschap steeds verder verankerd bij de interne medewerkers van Boskalis.

  Dankzij deze aanpak kan men op een eenduidige manier management- en operationele informatie beschikbaar stellen voor diverse sturingsprocessen. Dankzij dit business datawarehouse is er een business model, waarin integratie, eenmalige implementatie van business logica en historische verankering van wijzigingen van business rules beschikbaar als basis voor rapportages en analyses. Daarnaast is er een oplossing voor technische rapportage uitdagingen én traceability van rapport tot bron, zodat alle ontwikkelaars en beheerders duidelijk en eenduidig kunnen werken aan beheer en uitbreiding van functionaliteit.