XPO LOGISTICS

  Robuuste BI Oplossing

  XPO is wereldwijd één van de grootste en meest totale leveranciers van transport, logistiek en freight forwarding. In Nederland focust XPO zich met meer dan 20 vestigingen en ruim 3000 collega’s vooral op supply chain management dienstverlening.

  VRAAGSTELLING

  Het hart van de BI oplossing van XPO is een robuuste datawarehouseomgeving. Deze omgeving is namelijk het fundament voor enerzijds de management informatie voor tactische sturing en anderzijds operationele informatie ten dienst van bijsturing gedurende de dag. Er waren een aantal belangrijke eisen waar in het ontwerp en de realisatie rekening mee gehouden moest worden:
 • Integratie van Warehouse Management gegevens uit de verschillende systemen ten behoeve van integrale klantrapportage.
 • Integratie van Warehouse Management gegevens met data van urenregistraties van medewerkers ten behoeve van sturing op productiviteit.
 • INVULLING

  Vanaf dag 1 zijn XPO en Nippur heel intensief in de slag geweest om een degelijk datawarehouse te ontwerpen en te realiseren. Eén van de uitgangspunten is om te genereren wat gegenereerd kan worden. Dit heeft twee heel belangrijke voordelen in het realisatie-traject:
 • Dankzij dit principe is interactief ontwikkelen eenvoudig geworden. Bij voortschrijdend inzicht genereren we zaken opnieuw, zodat er geen realisatie-effort verloren is gegaan, omdat de werkelijkheid niet klopt met de aanname's en uitgangspunten.
 • De oplossing is eenvoudig om te zetten naar nieuwe sites. En indien nodig met kleine inspanning om te zetten naar andere technologieplatformen.
 • Er is een generieke BI oplossing, inzetbaar in alle distributiecentra. Dankzij de inzet van replicatiesoftware worden de bronsystemen eenvoudig real-time ontsloten en beschikbaar gemaakt voor zowel operationele rapportage via een ODS als via een aantal intraday loads richting datawarehouse.