CUSTOMS SUPPORT GROUP

Data & Analytics Partnership

Customs Support Group is Europa's nr1 neutrale en toonaangevende dienstverlener in 'Smart Customs'. Met een innovatieve aanpak ontwikkelen en bieden zij slimme, snelle en efficiënte digitale douaneoplossingen. Ze zetten deze in voor een ongeëvenaarde klantervaring met een full service benadering voor zowel vervoerders als directe klanten. Met meer dan 100+ strategische locaties in 13 landen en een toegewijd team van meer dan 1.700 professionals bieden ze hun klanten end-to-end douaneoplossingen die de handelsprestaties, operationele efficiëntie en risicobeheer optimaliseren.

INVULLING

Nippur heeft een klassieke datawarehouse architectuur neergezet voor Customs Support. Nieuwe bronnen kunnen, eenmaal benaderbaar, eenvoudig worden toegevoegd. De ETL-procedures worden gegenereerd met een automation oplossing. Datamart en rapporten in PowerBI worden in afstemming met de klant gemaakt en online beschikbaar gemaakt. Waar in het begin van de samenwerking veel focus lag op de markten Nederland en België is het Datawarehouse meegegaan in de groei van Customs Support. Steeds meer landen worden aangesloten op de oplossing en datamodellen zijn op Europees niveau gedefinieerd op basis van geldende standaarden in de douane-industrie om vergelijkbaarheid van de verschillende landen te kunnen garanderen. Aangezien het gerealiseerde datawarehouse een on-premise versie van SQL-server betreft is vooral schaalbaarheid van de oplossing blijvend punt van aandacht gezien de sterke groei van het aantal entiteiten en daarmee gegevensbronnen.

Sinds 2019 helpt Nippur de Customs Support Group met haar ambities op het vlak van BI. We hebben CSG geholpen met de initiële opzet en nu zijn we al jaren de partner voor het onderhoud en beheer. Daarnaast breiden we het datawarehouse en de rapportages steeds verder uit door nieuwe bronnen te ontsluiten. Samen met CSG kijken we naar de toekomstige ontwikkelingen en hoe we deze samen gaan aanpakken.

MEER PROJECTEN