Zorgverzekeraar CZ

Jarenlange BI samenwerking


CZ is één van de grootste zorgverzekeraars in Nederland. Het is een fusiebedrijf waarbij de zorgbedrijven van CZ, Delta Loyd en Ohra Zorg zijn samengevoegd tot één nieuwe CZ-organisatie.
VRAAGSTELLING

Sinds 2013 hebben CZ en Nippur op diverse trajecten samengewerkt. CZ heeft een zware BI en Data gedreven dienstverlening. Naast de eigen mensen zijn ze daarom regelmatig op zoek naar een partij die helpt met goede mensen en goed advies.
INVULLING

Nippur heeft op verschillende projecten en op verschillende rollen CZ geholpen met oplossingen en inzet van resources. Dat varieert van inzet van informatieanalisten voor zorgkantoren en zorgkostenbeheer, bi specialisten in het BICC tot projectleider en programma managers voor een gedegen begeleiding van verandertrajecten. Ook werd regelmatig inhoudelijk meegedacht met visievorming op het data domein. Tot slot levert Nippur Data Scientists voor innovatieve data georienteerde modellen

Dankzij een goede samenwerking tussen de CZ medewerkers en Nippur BI-specialisten is het gelukt om de data, de processen en de BI-producten goed op elkaar af te stemmen. Er zijn veel succesvolle trajecten uitgevoerd, waarmee CZ enerzijds de dienstverlening naar hun klanten op een hoog niveau kan houden. Daarnaast worden processen verbeterd om fraude en misbruik van zorgkosten zo laag mogelijk te houden en worden processen verbeterd met onderbouwing door statische modellen op basis van historische en actuele data.

MEER PROJECTEN