ESSENT

Datawarehouse audit

Als energieleverancier helpt Essent ruim 2,8 miljoen klanten in Nederland en België aan energie, zowel in de particuliere- als in de zakelijke markt. Alle stroom van Essent is groen en wordt volledig opgewekt door windmolens. De filosofie van Essent is om klanten te helpen hun huis of zaak comfortabel en energiezuinig te maken. Daarom biedt Essent naast energie ook slimme energiegerelateerde producten aan.

AUDIT 2017

Binnen Essent Zakelijk wordt sinds begin 2016 ontwikkeld aan een DWH-omgeving (METIS) welke met name is bedoeld voor financiële rapportage en commercie (o.a. betaalgedrag). Gedurende dit traject is Nippur 2x gevraagd om een audit op de omgeving te doen. In 2017 is op verzoek van IT-operations een audit uitgevoerd om te bepalen of het product in beheer kon worden genomen. Op dat moment was men nog volop in ontwikkeling en werd geadviseerd om eerst een Minimal Viable Product te definiëren.
AUDIT 2018

Na de eerste audit is er doorontwikkeld en is men in productie gegaan met een oplossing. In 2018 is op verzoek van het team zelf een audit gevraagd. Men had vragen of het een omgeving is waarop verder kon worden doorontwikkeld en eventueel kon worden ge-outsourced. Tijdens de audit is duidelijk geworden dat er vele impliciete keuzes zijn gemaakt, die de omgeving moeilijk beheer- en beheersbaar maken. Er is geadviseerd om deze issues weg te halen en een aantal componenten te verbeteren en daarnaast expliciet te maken welke ontwerpbeslissingen hieraan ten grondslag liggen.

Dankzij de twee audits werd er op het juiste moment bijgestuurd. Nippur kon de stakeholders vanuit een een onpartijdige situatie inzicht geven en de ontwikkelaars in de juiste richting sturen.

EEN SELECTIE VAN ONZE PROJECTEN IN DE AFGELOPEN JAREN