GGzE

Nieuwe mogelijkheden dankzij transitie naar de cloud

GGzE (geestelijke gezondheidszorg Eindhoven) biedt al meer dan 100 jaar de beste zorg aan mensen die kampen met psychiatrisch en psychosociale problemen. Elk jaar ondersteunen ze meer dan 12.500 mensen - jong en oud - uit de regio Eindhoven en De Kempen.

VRAAGSTELLINGGGzE is zich bewust van het belang van een goede data gedreven informatievoorziening ter ondersteuning van zowel financiele als medische processen. Men heeft een volwassen data oplossing die wordt ondersteund door een eigen data team. Men wil verder en ziet de mogelijkheden van de cloudomgeving om hun ambities in te kunnen vullen. Men wil een gedegen transitie maken waarbij hergebruik gemaakt wordt van de goede dingen die men al heeft, maar waarbij ook de juiste vernieuwingen worden doorgevoerd om optimaal gebruik te kunnen maken van de mogelijkheden van het cloudplatform. 

INVULLINGNippur heeft GGzE al ondersteund gedurende de ontwikkeling van het bestaande datawarehouse. Men wou samen met Nippur een goede voorbereiding maken in de transitie naar de cloud met behulp van een gedegen ontwerp, waarbij aspecten zoals schaalbaarheid en controle van kostencomponenten integraal worden meegenomen.
Uit de data strategie aanpak van Nippur is in dit geval een primaire focus gelegd op een beschrijving van de logische systeemcomponenten in de nieuwe data architectuur en een analyse van de verschillende technische keuzes aan de hand van verschillende opties.
Aan de hand van een aantal referentiebezoeken bij Nippur-klanten is een aantal 'lessons learned' bepaald als input voor de uiteindelijke aanpak.

Aan de hand van genoemde aanpak is gekomen tot een implementatie aan de hand van 5 stappen. Hiermee wordt enerzijds de logische architectuur verbeterd voor toekomstige eisen en anderzijds kennisgemaakt met de Azure-componenten, zodat de aannames ook daadwerkelijk door het eigen team goed gevalideerd worden.

MEER PROJECTEN