Kloosterboer / Lineage Logistics

Snellere en betere roll-out van BI door standaardisatie van het dataplatform

Kloosterboer (nu Lineage Logistics) is een logistieke partner die haar klanten ontzorgt met logistieke en supply chain dienstverlening voor temperatuur gecontroleerde voedselproducten. Met 15 vestigingen in West Europa en een wereldwijd netwerk, is Kloosterboer in staat haar klanten te bedienen.

VRAAGSTELLING

Kloosterboer heeft grote hervormingen doorgevoerd in het IT-landschap. Een onderdeel hiervan is de standaardisatie van de technische inrichting van de verschillende sites. Deze standaardisatie had op drie manieren impact op het BI-team van Kloosterboer:
  • De BI architectuur moest opnieuw worden vastgesteld.
  • Bronsystemen dienden op een geautomatiseerde manier ontsloten te worden.
  • KPI's werden uniform en de ondersteunende rapportages dienden centraal ontwikkeld en beheerd te worden.
Kloosterboer heeft Nippur gevraagd om als partner deze uitdagingen op te pakken en Kloosterboer zoveel mogelijk te ontzorgen.
INVULLING

Nippur heeft Kloosterboer geholpen door het BI team verder te professionaliseren. Door zowel aandacht te hebben voor mensen, technologie en processen, is een team neergezet wat de volgende waarde toevoegde aan Kloosterboer:
  • Er is één reporting tool voor alle vestigingen wat naadloos aansluit op hun ERP. Alle andere reporting tools zijn actief uitgefaseerd.
  • De ontsluiting van bronsystemen is middels Quipu grotendeels geautomatiseerd, wat de kwaliteit verhoogt én de ontwikkeltijd minimaliseert.
  • Zodra het ERP-systeem van een vestiging wordt uitgerold komt direct een standaard set van rapportages beschikbaar.
Door deze verbeterslag is het nu mogelijk dat de klanten van vestigingen (B2B) toegang kunnen krijgen tot een aantal van deze rapporten. Tevens kunnen de medewerkers van de organisatie analyses uitvoeren op de historische en geïntegreerde informatie die nu centraal beschikbaar is in het datawarehouse.

Dankzij het partnership tussen Nippur en Kloosterboer is de opbouw en uitrol van Business Intelligence producten binnen Kloosterboer gestandaardiseerd. Daarnaast kan men per site maatwerk leveren, wanneer gewenst.

MEER PROJECTEN