PHILIPS

Opzet en inrichting van nieuw BICC na uitvoeren van BI Strategie

Koninklijke Philips N.V. is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm; van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen.

INVULLING

Nippur heeft de leiding mogen nemen in het realiseren van de BI-strategie voor Philips. Er is dus een organisatiemodel ingericht en de nodige rollen- en verantwoordelijkheden zijn gedefinieerd. Een belangrijke activiteit behelsde ook het ontwerpen van een wereldwijde BI-architectuur in SAP BW, rekening houdende met de verschillen in implementatie van SAP ECC en de technologische mogelijkheden van SAP BW. Onder leiding van Nippur is een groep architecten van start gegaan om deze architectuur te ontwerpen en intern af te stemmen.

Het competence center is uitgegroeid tot een groep van ongeveer 180 medewerkers, wereldwijd, welke onder architectuur en een eenduidige set van regels en richtlijnen BI-oplossingen voor Philips heeft kunnen realiseren. Geruime tijd heeft Nippur nog leiding gegeven aan dit competence center. Deze volgende stap in centralisatie paste dan ook prima in het ‘One Philips’ strategie concept.

MEER PROJECTEN