PLURIPHARM

  BI en Data oplossing tijdens ERP-implementatie

  Pluripharm is een distributeur in pharmaceutische producten en bestaat uit een onafhankelijke groothalndel voor apothekers en ziekenhuizen enerzijds en een complete apotheekformule anderzijds.

  VRAAGSTELLING

  Met de overname van Distrimed heeft Pluripharm ook de beschikking over een nieuw ERPsysteem: JD Edwards. In de loop van 2016 is een traject gestart om hun eigen systeem uit te faseren, zodat de gehele apothekersgroothandel overgaat op JD Edwards. Pluripharm heeft een aantal BI uitdagingen. Allereerst moet met de oplevering van JD Edwards een minimale set van rapportages beschikbaar te komen voor de gebruikers om de continuïteit van de informatievoorziening te garanderen. Daarnaast heeft men bij het uitfaseren van hun eigen systeem een aantal data management uitdagingen, voordat met goed kan draaien op JD Edwards.
  INVULLING

  Er is gestart met de opbouw van een bron-georiënteerd datawarehouse, waarin data historisch wordt verankerd. De eerste rapportages worden snel geleverd en ondersteuning wordt gegeven aan het data migratie project. Daarnaast is er een datahub opgezet met bedrijfsbrede master data objecten (artikel, leverancier, adres, verpakking). Daarna is doorontwikkeld en een gedegen rapportage-omgeving opgeleverd.

  Dankzij de Datawarehouse en BI oplossing is Pluripharm 'in control' op de domeinen master data en BI. Er worden structureel verbeteringen doorgevoerd.