PLURIPHARM

BI en Data oplossing tijdens ERP-implementatie

Pluripharm is een distributeur in pharmaceutische producten en bestaat enerzijds uit een onafhankelijke groothandel voor apothekers en ziekenhuizen en anderzijds een complete apotheekformule.

VRAAGSTELLING

Met de overname van Distrimed heeft Pluripharm ook de beschikking over een nieuw ERP-systeem; JD Edwards. In de loop van 2016 is een traject gestart om hun eigen systeem uit te faseren zodat de gehele apothekersgroothandel overgaat op JD Edwards. Pluripharm heeft een aantal BI-uitdagingen. Allereerst moet met de oplevering van JD Edwards een minimale set van rapportages beschikbaar komen voor de gebruikers om de continuïteit van de informatievoorziening te garanderen. Daarnaast dient men bij het uitfaseren van hun eigen systeem een aantal datamanagementuitdagingen het hoofd bieden, voordat met goed kan draaien op JD Edwards.
INVULLING

Er is gestart met de opbouw van een bron-georiënteerd datawarehouse, waarin data historisch wordt verankerd. De eerste rapportages worden snel geleverd en ondersteuning wordt gegeven aan het data migratie project. Daarnaast is er een datahub opgezet met bedrijfsbrede master data objecten (artikel, leverancier, adres, verpakking). Daarna is doorontwikkeld en een gedegen rapportage-omgeving opgeleverd.

Dankzij de datawarehouse en BI-oplossing is Pluripharm 'in control' op de domeinen masterdata en BI. Er worden structureel verbeteringen doorgevoerd.