Rabobank

Hoge kwaliteit bij Stress-test DNBDe Rabobank Groep is een in Nederland gewortelde internationale financiële dienstverlener op coöperatieve grondslag. Rabobank is actief op het gebied van bankieren, vermogensbeheer, leasing, verzekeren en vastgoed. In Nederland ligt de nadruk op brede financiële dienstverlening. Internationaal richt Rabobank zich vooral op de food- en agribusiness.

VRAAGSTELLING

Rabobank is actief in een veranderende markt. Er worden hoge eisen gesteld aan een stabiel financieel landschap. Het Control & Risk team van de Rabobankgroep bestaat uit 25 personen en bouwt diverse rapportages en simulaties voor intern gebruik en voor DNB. Eén van de applicaties wordt gebruikt voor de stress-testen, die verplicht zijn gesteld door DNB.
INVULLING

Dankzij de betrouwbaarheid en degelijkheid van de mensen bij Nippur zijn we gevraagd om mee te helpen bij de oplossing voor de stress-test. Eén van de Nippur-medewerkers heeft een centrale rol vervuld. De oplossingen zijn gebouwd op basis van Microsoft-technologie, waarbij zelfbouw en generatie van oplossingen belangrijke aspecten van de oplossingen zijn.

Mede dankzij de inzet van onze BI specialist is er een succesvolle stress-test uitgevoerd met goedkeuring van de DNB. Daarnaast is ervoor gezorgd dat deze testen periodiek en op verzoek van DNB opnieuw kunnen worden uitgevoerd, zodat met maximale herbruik en minimale nieuwe inspanning aan de eisen van DNB op dit vlak kan blijven worden voldaan.

EEN SELECTIE VAN ONZE PROJECTEN IN DE AFGELOPEN JAREN