SMT

Betere prijsstelling dankzij Data Science

SMT is een toonaangevend full service distributiebedrijf, gespecialiseerd in construction equipment, material handling en recycling equipment in de Benelux. Zij biedt haar klanten integrale, full service oplossingen met de verkoop en verhuur van machines, onderhoud en reparatie en de verkoop van onderdelen.

VRAAGSTELLING

Het business model van SMT is ontwikkeling van het verkopen en onderhouden van producten naar een full service bedrijf. Hierbij zet men diensten in de markt die aansluiten bij de manier waarop de klant de machines inzet in haar bedrijfsvoering. Men wil een passende prijsstelling bij deze dienstverlening.
INVULLING

SMT heeft gebruik gemaakt van een Data Scientist van Nippur om een beter inzicht te krijgen in de kostenstructuur. Op basis van de historische data is een model ontwikkeld waarbij, aan de hand van een gevarieerde set parameters, een passende prijsstelling kan worden gevalideerd.

Met het gebruik van Data Science is er een win-win voor klant en SMT. SMT kan betere diensten aanbieden die passen bij de manier waarop de klant haar operatie uitvoert. Een passende prijsstelling is voor beiden een basis voor langdurige samenwerking.

EEN SELECTIE VAN ONZE PROJECTEN IN DE AFGELOPEN JAREN