SMT

Proactief onderhoud door predictive maintenance

SMT is een toonaangevend full service distributiebedrijf, gespecialiseerd in construction equipment, material handling en recycling equipment in de Benelux. Zij biedt haar klanten integrale, full service oplossingen met de verkoop en verhuur van machines, onderhoud en reparatie en de verkoop van onderdelen.

INVULLING

De samenwerking tussen SMT en Nippur op het gebied van data science is gestart met een hackathon. Tijdens de hackathon zijn twee cases opgepakt waar meerdere data scientists van Nippur samen met SMT-collega’s aan gewerkt hebben. De predictive maintenance case is tijdens deze hackathon ook al aan bod gekomen. Tijdens de hackathon heeft Nippur laten zien hoe de Data Science werkwijze (via CRISP-DM) eruitziet en of er potentie zit in de twee cases die door SMT waren aangedragen. Na een succesvolle hackathon zijn twee Data Scientists van Nippur aan de slag gegaan om het predictive maintenance voorspelmodel verder uit te werken en in productie te nemen. Met dit model krijgen ze op machineonderdeel niveau een voorspelling of dat onderdeel binnenkort kapot zal gaan. Daarnaast krijgen ze ook een onderbouwing waarom het model verwacht dat een bepaald onderdeel wel/niet kapot zal gaan.

Met het gebruik van het predictive maintenance model kan een betere planning gemaakt worden, maar kan SMT ook in de gaten houden of ze genoeg onderdelen op voorraad hebben. De kans op stilstand en dure reparaties wordt kleiner en daar hebben de klanten van SMT profijt van, maar SMT zelf natuurlijk ook.

EEN SELECTIE VAN ONZE PROJECTEN IN DE AFGELOPEN JAREN