TFS

Vernieuwing Price Book voor servicecontracten

FEI ontwerpt, produceert en ondersteunt het breedste scala aan hoogwaardige microscopieworkflows die afbeeldingen en antwoorden bieden op de micro-, nano- en picometerschalen.
Thermo Fisher Scientific heeft FEI Company in september 2016 overgenomen als onderdeel van de Analytical Instruments Group (AIG) in de nieuw gevormde divisie Materials and Structural Analysis (MSD).

VRAAGSTELLING

TFS beschikt over een verouderde manier voor het bepalen van prijzen voor service contracten. Er is veel handmatig werk en standaarden zijn voornamelijk procedureel afgevangen. Het is wenselijk om dit robuuster beschikbaar te hebben.
INVULLING

Nippur heeft het servicecontract Price Book vanuit Excel naar Master Data Services overgezet, inclusief rapportages in SQL Server Reporting Services. Met deze nieuwe implementatie zijn alle complexe rekenregels omgezet naar configureerbare parameters (waaronder contracttype, regio en wisselkoers).

De berekening van de prijs van servicecontracten (van elektronenmicroscopen) is nu via een transparante manier zichtbaar voor de pricing managers. Bij het vaststellen van nieuwe tarieven kan men zich nu concentreren op de methodiek. Men kan dit proces sneller, betrouwbaarder en transparanter uitvoeren.

MEER PROJECTEN