COÖPERATIE VGZ

Jarenlange samenwerking binnen het BI-domein

VGZ is onderdeel van Coöperatie VGZ. Coöperatie VGZ voert de zorgverzekering uit voor verschillende merken. Dat betekent dat VGZ voor 4,2 miljoen klanten de weg naar goede en betaalbare zorg faciliteert.

VRAAGSTELLING

Sinds 2012 zijn er voor diverse projecten diensten verricht voor de VGZ-organisatie. Dat varieert van visievorming, data architectuur, programma management en BI consultancy in de breedste zin van het woord. Dankzij de continue kwaliteit van leveren van de consultants en de goede relatie tussen beide partijen deed VGZ zelden een vergeefs beroep op de kennis en kunde van de mensen van Nippur.
INVULLING

Nippur consultants hebben altijd met plezier voor VGZ aan de projecten gewerkt. In de zwaardere architecten-, strategie- en projectmanagementrollen werd verantwoordelijkheid nooit geschuwd, wat ook op veel waardering van de mensen van VGZ heeft geleid. In innige samenwerking werden de uitdagingen aangepakt en tot acties met bijbehorende resultaten omgezet. Ook in de consultant-rollen werd nooit enige verantwoordelijkheid geschuwd. Onze medewerkers namen meestal het voortouw in de projecten en in een prettige omgeving werden samen goede resultaten gehaald.

In alle trajecten zijn ontzettend mooie resultaten geboekt. Vanuit de centrale BI-Strategie, opgezet in het Horizonprogramma, is, mede dankzij onze architect en programmamanager, het VIA-traject gestart. En met de inzet van de consultants konden goede resultaten worden geboekt. In het VIA-traject werd veel nieuwe functionaliteit geleverd. En daarnaast werden er in het team BI-Improvement veel technische componenten verbeterd, zodat alles soepel bleef lopen. Tot slot zijn voor het zorgkantoor de verouderde rapportages gemigreerd naar de VGZ-standaard en is in samenwerking met het centrale BICC een roadmap opgesteld voor de verbeteringen.