COÖPERATIE VGZ

Consultant Data Architect

VGZ is onderdeel van Coöperatie VGZ. Coöperatie VGZ voert de zorgverzekering uit voor verschillende merken. Dat betekent dat VGZ voor 4,2 miljoen klanten de weg naar goede en betaalbare zorg faciliteert.

VRAAGSTELLING

Na het Horizonprogramma werd er invulling gegeven aan de verschillende disciplines binnen de BI-afdeling. Zo moest er een nieuwe BI-architectuur komen. Deze architectuur mocht niet conflicteren met de bestaande BI-dienstverlening. De winkel moest openblijven.
INVULLING

Nippur heeft een enterprise BI-architect geleverd die de VGZ belangen op de lange termijn wist te waarborgen door oplevering van goede architectuurontwerpen. Daarbij heeft hij te allen tijde oog gehad voor de korte termijn dienstverlening en de eisen welke deze stelt aan de architectuur.

De Nippur BI-Architect heeft samen met vertegenwoordigers van ICT en PCI een geaccordeerde BI-architectuur gedefinieerd. Daarnaast leverde hij een belangrijke bijdrage aan bedrijfsbrede architectuurdiscussies. Als lid van de architectuurboard was hij verantwoordelijk voor het borgen van de BI-belangen binnen VGZ. Naast alle bijdragen aan de diverse projecten en overlegorganen heeft de Nippur BI-architect ook veel bruggen gebouwd in de BI-organisatie. Hij heeft het kennisniveau van nieuwe medewerkers binnen de BI-afdeling op een hoger niveau gebracht.