COOPERATIE VGZ

BI ConsultancyVGZ is onderdeel van Coöperatie VGZ. Coöperatie VGZ voert de zorgverzekering uit voor verschillende merken. Dat betekent dat VGZ voor 4,2 miljoen klanten de weg naar goede en betaalbare zorg faciliteert.

VRAAGSTELLING

Sinds 2012 zijn er voor diverse projecten consultancy diensten verricht voor de VGZ-organisatie. Daarbij springt een drietal trajecten in het oog waarvoor VGZ regelmatig bij Nippur aanklopte.
Allereerst is men na Horizon begonnen met de ontwikkeling van VIA. Na eerst met 2 externe partijen van start te zijn gegaan, is vanaf 2015 VGZ zelf verder gegaan met de doorontwikkeling.
Gedurende de eerste fase van het VIA-traject moest er ook nog onderhoud en nieuwbouw aan de bestaande omgeving uitgevoerd worden. Tot slot was er in 2017 een verbeterslag nodig bij het datawarehouse van het zorgkantoor waarbij men een ervaren consultant nodig had die diverse rollen kon invullen omdat het een klein team was.
INVULLING

Nippur heeft voor deze projecten meerdere consultants geleverd. De samenwerking was altijd prettig en VGZ kon altijd een beroep doen op Nippur om te zorgen dat ze met goede resources hun uitdagingen konden bewerkstelligen. En of het in de rol van architect, datamodelleur, ontwikkelaar of scrummaster was, altijd weer was de inzet op een professionele manier, waarbij met name de samenwerking met de interne VGZ-mensen én andere externen vlotjes verliep.

Onze consultants konden goede resultaten boeken. Voor het VIA-traject werd veel nieuwe functionaliteit geleverd. En daarnaast werden er in het team BI Improvement veel technische componenten verbeterd zodat de back-end soepel bleef lopen. Tot slot zijn voor het zorgkantoor de verouderde rapportages gemigreerd naar de VGZ-standaard en is in samenwerking met het centrale BICC een roadmap opgesteld voor de verbeteringen.