VGZ
   
  COOPERATIE VGZ

  BI Consultancy  VGZ is onderdeel van Coöperatie VGZ. Coöperatie VGZ voert de zorgverzekering uit voor verschillende merken. Coöperatie VGZ verzorgt voor 4,2 miljoen klanten de weg naar goede en betaalbare zorg.

  VRAAGSTELLING

  Sinds 2012 zijn er voor diverse projecten consultancy diensten verricht voor de VGZ-organisatie. Daarbij zijn een drietal trajecten die daarbij in het oog springen en waarvoor VGZ regelmatig bij Nippur aanklopte:
  Allereerst is men na het Horizon begonnen met de ontwikkeling van VIA. Na eerst met 2 externe partijen de start te hebben gedaan is vanaf 2015 VGZ zelf verder gegaan met de doorontwikkeling..
  Gedurende de eerste fase van het VIA-traject moest er ook nog onderhoud en nieuwbouw aan de bestaande omgeving uitgevoerd worden. Tot slot is er in 2017 een verbeterslag nodig bij het datawarehouse van het zorgkantoor, waarbij men een ervaren consultant nodig had, die diverse rollen kon invullen omdat het een klein team was.
  INVULLING

  Nippur heeft voor deze projecten meerdere consultants geleverd. De samenwerking was altijd prettig en VGZ kon altijd een beroep doen op Nippur om te zorgen dat ze met goede resources hun uitdagingen konden bewerkstelligen. En of het in de rol van architect, data modelleur, ontwikkelaar of scrum master was, altijd weer was de inzet op een professionele manier, waarbij met name de samenwerking met de interne VGZ-mensen én andere externen van een leijen dakje ging.

  Dankzij de inzet van de consultants konden goede resultaten worden geboekt. Voor het VIA traject werd veel nieuwe functionaliteit geleverd. En daarnaast werden er in het team BI Improvement veel technische componenten verbeterd, zodat de back-end soepel bleef lopen. Tot slot zijn voor het zorgkantoor de verouderde rapportages gemigreerd naar de VGZ-standaard en is in samenwerking met het centrale BICC een roadmap opgesteld voor de verbeteringen.