XPO LOGISTICS

Organiseren van BI-dienstverlening

XPO is wereldwijd één van de grootste en meest totale leveranciers van transport, logistiek en freight forwarding. In Nederland focust XPO zich, met meer dan 20 vestigingen en ruim 3000 collega’s, vooral op supplychain-management dienstverlening.

INVULLING

Gedurende deze periode heeft Nippur voor een langere periode de projectleiding voor haar rekening genomen. In de beginperiode was de rol van projectleider gecombineerd met de rol van architect om stapsgewijs tot een gedegen oplossing te komen. Gedurende de implementatie van de oplossing binnen het Shared Fresh Center was de focus meer gericht op het verankeren van rapportages binnen de gebruikersorganisatie.

Sinds 2014 is een resultaat neergezet op een discipline waarbij XPO Logistics zelf maar beperkte professionele kennis heeft. Nippur heeft XPO een zorg uit handen genomen door stapsgewijs de juiste activiteiten te adresseren. Zowel ontwerp, bouw, realisatie, verankering in de organisatie en beheer zijn opgezet en draaien elke dag weer. Samen is ook gekeken om uiteindelijk XPO Logistics zelf meer in het zadel te helpen. Op de achtergrond is Nippur echter XPO blijven helpen en heeft onlangs nog stakeholdermanagement op de kaart gezet.