Data Architect


Onze data-architecten nemen de verantwoordelijkheid voor het definiëren van de totale data logistieke keten; van bron via opslag, verwerking, integratie en analyse naar toepassing. Zij helpen je ook bij het opstellen van de noodzakelijke richtlijnen om individuele oplossingen binnen de kaders van de architectuur te laten passen. Zij dragen daarmee ook bij aan een consistente portfolio van dataoplossingen.
Data-architect Wilbert van Ruremonde vertelt:

Data, iets grijpbaars en toch ongrijpbaar. Dat vind ik het mooie aan mijn vakgebied. Al die mogelijkheden waarbij de klant naar mij kijkt om te komen tot de goede oplossing.
Ik ben sinds 2008 actief in de wereld van BI. In die tijd ben ik actief geweest als ontwikkelaar, scrum master en ook solution architect. Gedreven door mogelijkheden ben ik altijd op zoek naar verbetering in de programmatuur maar ook in het team. Welke processen in het team kosten veel tijd, kan daar iets verbeterd worden? Welke pijnpunten zitten er in de programmatuur? Vanuit dat punt geloof ik in de kracht van samenwerken in een team. Ik deel mijn ideeën dan ook graag met anderen om samen tot iets komen wat breed gedragen wordt.
Ook de business is daarbij interessant, de opgegeven wensen vertaal ik naar een technische oplossing. Begrijp ik wat ze zeggen of willen ze eigenlijk iets wat ze niet zeggen? Die zoektocht daar krijg ik energie van. De kennis en ervaring die ik de afgelopen jaren heb opgedaan komt me dagelijks van pas in het uitvoeren van mijn opdrachten.

PROJECTEN VAN DE DATA ARCHITECT

Architectuur als basis voor datamanagement
Onze architecten zorgen voor schaalbaarheid, stabiliteit en onderhoudsvriendelijkheid op de lange termijn van het hele BI-landschap. Het spreekt vanzelf dat wij kiezen voor de best passende oplossing tegen de laagst mogelijke kosten.
Wij hebben diepgaande kennis van de verschillende referentiearchitecturen, die elk passen bij een bepaalde omvang of complexiteit van een organisatie. Voordat we overgaan tot implementatie, brengen we de kennis van de bestaande BI-oplossingen en de volwassenheid ervan, in kaart.
Onze kennis van, en ervaring met moderne datawarehouse-managementsystemen en -generatoren is zeer uitgebreid. Wij baseren ons vaak op de ‘Data Vault’-modelleringsmethodiek, die wij al vele jaren met succes toepassen bij onze klanten. Al onze architecten hebben, voordat zij zich hebben toegelegd op data-architectuur, jarenlange praktijkervaring opgedaan in het realiseren van BI-oplossingen in uiteenlopende technische omgevingen.