Data Architect


Onze data-architecten nemen de verantwoordelijkheid voor het definiëren van de totale data logistieke keten; van bron via opslag, verwerking, integratie en analyse naar toepassing. Zij helpen je ook bij het opstellen van de noodzakelijke richtlijnen om individuele oplossingen binnen de kaders van de architectuur te laten passen. Zij dragen daarmee ook bij aan een consistente portfolio van dataoplossingen.
“Data, iets grijpbaars en toch ongrijpbaar. Dat vind ik het mooie aan mijn vakgebied. Al die mogelijkheden waarbij de klant naar mij kijkt om te komen tot de goede oplossing.” ​ - Wilbert (Data architect bij Nippur) ​
Architectuur als basis voor datamanagement
Onze architecten zorgen voor schaalbaarheid, stabiliteit en onderhoudsvriendelijkheid op de lange termijn van het hele BI-landschap. Het spreekt vanzelf dat wij kiezen voor de best passende oplossing tegen de laagst mogelijke kosten.
Wij hebben diepgaande kennis van de verschillende referentiearchitecturen, die elk passen bij een bepaalde omvang of complexiteit van een organisatie. Voordat we overgaan tot implementatie, brengen we de kennis van de bestaande BI-oplossingen en de volwassenheid ervan, in kaart.
Onze kennis van, en ervaring met moderne datawarehouse-managementsystemen en -generatoren is zeer uitgebreid. Wij baseren ons vaak op de ‘Data Vault’-modelleringsmethodiek, die wij al vele jaren met succes toepassen bij onze klanten. Al onze architecten hebben, voordat zij zich hebben toegelegd op data-architectuur, jarenlange praktijkervaring opgedaan in het realiseren van BI-oplossingen in uiteenlopende technische omgevingen.

PROJECTEN VAN DE DATA ARCHITECT