Data Architect


Onze data-architecten nemen de verantwoordelijkheid voor het definiëren van de totale BI-architectuur, van bron tot en met analyse. Ook helpen wij bij het opstellen van de noodzakelijke richtlijnen om individuele oplossingen binnen de kaders van de architectuur te laten passen. Tot slot dragen wij bij aan een consistente portfolio van BI-applicaties.
Architectuur als basis voor datamanagement
Onze architecten zorgen voor schaalbaarheid, stabiliteit en onderhoudsvriendelijkheid op lange termijn van het hele BI-landschap. Uiteraard kiezen wij voor de best passende oplossing tegen de laagst mogelijke kosten.
Wij hebben diepgaande kennis van de verschillende referentiearchitecturen, die elk passen bij een bepaalde omvang of complexiteit van een organisatie. Voordat we overgaan tot implementatie, brengen we de kennis van en de volwassenheid van de bestaande BI-oplossingen in kaart.
Onze kennis van, en ervaring met, moderne datawarehouse-managementsystemen en -generatoren is dan ook zeer uitgebreid. Wij baseren ons vaak op de ‘Data Vault’-modelleringsmethodiek, die wij al vele jaren met succes toepassen bij onze klanten. Al onze architecten hebben jarenlange praktijkervaring opgedaan in het realiseren van BI-oplossingen in uiteenlopende technische omgevingen, voordat zij zich hebben toegelegd op data-architectuur.

ONZE ANDERE SPECIALISTEN

Uitgerust met brede vakkennis werken we met je samen aan een passende en verantwoorde data-oplossing.