Informatie Analist


In de praktijk blijken er op business en IT-afdelingen vaak dezelfde termen gebruikt maar met andere betekenissen. Waar het om gaat is ervoor te zorgen dat beide partijen elkaar goed begrijpen als het gaat om het bouwen van BI-oplossingen. Onze informatieanalisten vormen de centrale spil tussen beiden. Zij brengen bij de business in kaart aan welke rapportages er behoefte is. Vervolgens valideren zij deze behoeften met IT door de databeschikbaarheid en -kwaliteit in kaart te brengen.
Goed gebruik van informatie in stuurprocessen

Onze informatieanalisten brengen in kaart hoe de rapportagebehoefte van een afdeling kan worden ingevuld met de beschikbare data. Is dat nog niet mogelijk, dan geven zij adviezen hoe jouw bedrijf wél aan de juiste data met de vereiste kwaliteit kan komen.
Uiteraard heeft een informatieanalist daarom kennis van de primaire bedrijfsprocessen (financieel, marketing, verkoop, logistiek, inkoop, HRM, etc.) zoals die in de diverse branches zijn ingericht. Onze analisten begrijpen dat rapportageapplicaties pas zinvol zijn wanneer ze ingepast worden in de besluitvormingsprocessen. Daarmee leg je de basis om beslissingen te nemen die gebaseerd zijn op feiten.
Onze analisten maken gebruik van moderne methoden, zoals BEAM en ADAPT. Al onze BI-analisten hebben jarenlange ervaring met meerdere analyse- en rapportage omgevingen en zijn in staat snel prototypen te ontwikkelen.

ONZE ANDERE SPECIALISTEN

Uitgerust met brede vakkennis werken we met je samen aan een passende en verantwoorde data-oplossing.