Informatie Analist


In de praktijk blijken er op business en IT-afdelingen vaak dezelfde termen gebruikt maar met andere betekenissen. Waar het om gaat is ervoor te zorgen dat beide partijen elkaar goed begrijpen bij het bouwen van BI-oplossingen. Onze informatie analisten vormen de centrale spil tussen de business en IT. Dat gebeurt enerzijds door bij de business vast te stellen welke informatie-, rapportage- of analytics behoefte er is en anderzijds door deze te vertalen en valideren met IT door benodigde data beschikbaarheid en kwaliteit daarvan in kaart te brengen.

PROJECTEN VAN DE INFORMATIE ANALIST

Goed gebruik van informatie in stuurprocessen

Onze informatieanalisten brengen in kaart hoe de rapportage en analytics behoefte van een afdeling kan worden ingevuld met de beschikbare data. Is dat nog niet mogelijk, dan geven zij adviezen hoe jouw bedrijf wél aan de juiste data met de vereiste kwaliteit kan komen.
Uiteraard heeft een informatieanalist daarom kennis van de primaire bedrijfsprocessen (financieel, marketing, verkoop, logistiek, inkoop, HRM, etc.) zoals die in de diverse branches zijn ingericht. Onze analisten begrijpen dat data oplossingen pas zinvol zijn wanneer ze ingepast worden in de besluitvormingsprocessen. Daarmee leg je de basis om beslissingen te nemen die gebaseerd zijn op feiten.
Onze analisten maken gebruik van moderne methoden, zoals BEAM en ADAPT. Al onze BI-analisten hebben jarenlange ervaring met meerdere analyse- en rapportage omgevingen en zijn in staat snel prototypen te ontwikkelen.