Informatie Analist


In de praktijk blijken er tussen de business en IT-afdelingen nogal eens misverstanden te ontstaan. Mensen gebruiken dezelfde termen, maar hebben een ander begrip van wat ermee bedoeld wordt. Informatieanalisten van Nippur vormen de centrale spil tussen business en IT om te zorgen dat beide partijen elkaar goed begrijpen, als het gaat om het bouwen van BI-oplossingen. Zo brengen zij bij de business in kaart, aan welke rapportages er behoefte is. Vervolgens valideren ze deze behoeften met IT door de databeschikbaarheid en -kwaliteit in kaart te brengen.
Goed gebruik van informatie in stuurprocessen

De informatieanalist brengt in kaart hoe de rapportagebehoefte van een afdelingen kan worden ingevuld met de beschikbare data. Is dat nog niet mogelijk, dan geven wij adviezen hoe het bedrijf wél aan de juiste data met de vereiste kwaliteit kan komen.
Uiteraard heeft een informatieanalist daarom kennis van de primaire bedrijfsprocessen (financieel, marketing, verkoop, logistiek, inkoop, HRM, etc.), zoals die in de diverse branches zijn ingericht. Nippur’s analisten begrijpen dat rapportageapplicaties pas zinvol zijn, als ze ingepast worden in de besluitvormingsprocessen. Daarmee leg je als organisatie de basis om voor beslissingen te nemen die gebaseerd zijn op feiten, in plaatst van op meningen of buikgevoel.
Nippur analisten maken gebruik van moderne methoden, zoals BEAM en ADAPT. Alle BI analisten van Nippur hebben jarenlange ervaring met meerdere analyse en rapportage omgevingen en zijn in staat snel prototypen te ontwikkelen.

ONZE ANDERE SPECIALISTEN

Uitgerust met brede vakkennis werken we met je samen aan een passende en verantwoorde data-oplossing.