Nippur steunt aanschaf nieuwe ambulance in NepalStichting Project Nepal is gevestigd in Deurne en zorgt voornamelijk voor fondsenwerving voor de stichting All Angels Nepal die is gevestigd in Nepal en ter plaatse voor de uitvoering van de diverse projecten zorgt. Door deze nauwe samenwerking kunnen zij ondersteuning bieden aan de kastelozen en de allerarmsten in Nepal, voornamelijk in het Chitwan District. Deze ondersteuning bestaat o.a. uit onderwijs aan vrouwen en kinderen, hulp aan weduwen en weeskinderen, gratis medische zorg en het verzorgen van naaicursussen in het zuiden van Nepal.

Ricardo, BI Consultant bij Nippur, heeft in 2015 ter plaatse een maand vrijwilligerswerk gedaan. Hier heeft hij mee gewerkt in een project omtrent het plaatsen van zonnepanelen met accu en Ledlampen in dorpen zonder aansluiting op het stroomnet. Tijdens het vrijwilligerswerk heeft Ricardo ervaren hoe belangrijk het is om lokaal aanwezig te zijn en gericht initiatieven te steunen.

Een van de gerichte initiatieven van Stichting Project Nepal is medische hulp voor kastelozen in het Chitwan District. De medische hulp wordt verleend door dokter Raj. Om het hele district met meer dan 20 dorpen te kunnen voorzien van medische hulp is een goede ambulance noodzakelijk. De oude ambulance is 11 jaar oud en is helemaal op; er is dringend behoefte aan een nieuwe. Een nieuwe ambulance kost veel geld. In maart 2020 heeft Nippur een donatie gedaan en heeft daarmee een steentje bijgedragen aan het vervullen van een droom: een nieuwe ambulance. Het benodigde bedrag is behaald! Goed nieuws dus. Nepal heeft helaas ook te maken met maatregelen rondom het Coronavirus en dat vertraagt de levering van de nieuwe ambulance. Wanneer de omstandigheden het weer toelaten, zal dr. Raj de onderhandelingen hervatten en de ambulance aanvragen. Op de volgende foto’s zie je de oude ambulance, die destijds ook is aangekocht dankzij donaties vanuit Nederland, en de ambulance die nu wordt aangekocht.
Wanneer de nieuwe ambulance in gebruik is genomen en dr. Raj zijn werk voort kan zetten, volgt natuurlijk een update en zal de nieuwe ambulance ook hier te zien zijn.