Suzanne van Es wordt managing partner Nippur Zuid

Suzanne van Es wordt managing partner Nippur ZuidOp 29 maart 2018 werd Suzanne van Es officieel managing partner van Nippur Zuid. Voor wie Nippur kent, is dit geen verrassing. Suzanne werkt al vanaf de start bij Nippur en is sinds 2 jaar steeds meer managementtaken aan het oppakken binnen Nippur Zuid. Hiermee verzekert Nippur zich van een zeer gemotiveerde nieuwe manager, die het bedrijf van binnen en van buiten kent.

OOG VOOR TEAMBUILDING EN WAT MENSEN MOTIVEERT
Ruim twee jaar geleden werd Suzanne benaderd door Pieter Rambags en Peter Kurstjens met de vraag of haar een rol als manager wat zou lijken. Lachend licht Suzanne dit toe: “Volgens mij kwam het omdat ik een sterke mening had over hoe we de interne kennissessies konden aanpakken. Nou, die kans hebben ze me gegeven en mij leek het een uitdagende volgende stap.”

In 2016 is Suzanne dan ook gestart met het opfrissen van de interne kennisdeling. Zij luisterde daarbij naar de behoeftes die er leefden onder de Nippur-collega’s. Samen met haar collega’s paste ze Scrum- en Agile-technieken toe op de kennisgroepen. De vraag en behoefte naar nieuwe kennis en vaardigheden komt daarmee echt vanuit de medewerkers zelf.

Deze nieuwe aanpak zorgt er niet alleen voor dat de kennis met meer plezier wordt vergroot, maar ook dat de teams hechter worden en de collega’s elkaar steeds beter kennen. Een goed voorbeeld hiervan zijn de inspirerende hackathons die tegenwoordig worden georganiseerd.

COMPLEMENTAIR MANAGEMENTTEAM
Als manager koos Suzanne vanaf 2017 ook voor HR-taken. “Alle medewerkers van Nippur zijn professionals, die heel goed weten wat ze nodig hebben om zichzelf te ontwikkelen. Ik zie het als mijn taak om ze de ruimte te geven en ze zo te coachen dat ze zichzelf optimaal kunnen ontwikkelen.”, zegt ze hierover.

“Het is voor mij op zich een nieuw vakgebied en ik wil graag mensen in hun kracht zetten. De uitdaging ligt er voor mij in, om alle verschillende types mensen goed te kunnen coachen. Juist als mensen anders in elkaar steken dan ikzelf, of in een andere levensfase zitten.”

MANAGING PARTNER EN VERDER VOORUITKIJKEN
Als managing partner is Suzanne van Es voortaan officieel mede-eigenaar van Nippur Zuid. Het is de bedoeling dat zij in de loop van de tijd een tweede managing partner krijgt om samen Zuid mee aan te sturen. Dat is binnen Nippur de gebruikelijke structuur, omdat op die manier twee mensen elkaar kunnen aanvullen en in balans houden. Zo wordt Nippur Oost bijvoorbeeld al geleid door Maarten Ketelaars en Henri Oostindie en zijn Pieter en Peter als oprichters ook samen gestart.

Voor 2018 wil Suzanne zich verder bekwamen als coach, maar verdiept ze zich ook in de ins & outs van het accountmanagement van Nippur Zuid. Daarnaast gaat Nippur Zuid dit jaar weer actief op zoek naar meer gedreven en gepassioneerde dataprofessionals. Dat belooft weer een inspirerend jaar te worden!