Symposium “Opgroeien in ‘ontwikkelarmoede’ – de eerste 1000 dagen”

16 september 2022

Ter gelegenheid van haar 20-jarig bestaan organiseert Nippur samen met het programma Smart Start  het symposium “Opgroeien in ‘ontwikkelarmoede’- de eerste duizend dagen”. Het symposium vindt plaats in het cultureel centrum Jan van Besouw in Goirle (ten zuiden van Tilburg).

Nippur voelt een sterke maatschappelijke betrokkenheid en steunt diverse projecten in het buitenland waarmee we de betrokken kinderen helpen naar een betere toekomst.  Ook in het rijke Nederland kunnen kinderen in de knel komen. Wij geloven in het, relatief nieuwe, Smart Start programma omdat onderzoek heeft uitgewezen dat investeren in juist deze groep kan leiden tot structurele verbeteringen in onze samenleving. Daarom ondersteunen we graag de inspanningen van dit samenwerkingsverband dat is gericht op het voorkomen van armoede gedurende de eerste 1000 dagen van een kind. 

Het programma bestaat uit interviews, presentaties en videopresentaties. Diverse sprekers delen hun inzichten over hoe je datagedreven innovatieve antwoorden kunt zoeken en vinden op complexe maatschappelijke vraagstukken of over wat we weten over een goede start van het kind.

Meer informatie en aanmelding is te vinden op de symposium pagina.
Programma Smart Start