Terugblik op 2022 - Welkom 2023

Suzanne van Es; Januari 2023

2022 was het jaar waarin we elkaar weer fysiek konden zien, wat was dat fijn! We blikken terug op een jaar vol mooie herinneringen, en kijken nu al uit naar wat het nieuwe jaar ons gaat brengen.

Dat 2022 een bijzonder jaar was zal niemand ontkennen. Na twee jaar, waarin de wereld er totaal anders uitzag door de coronapandemie, was 2022 het jaar waarin we elkaar weer konden ontmoeten. De samenleving ging langzaam open, we mochten weer festivals en concerten bezoeken en de restaurants draaiden als vanouds op volle toeren. Vakanties werden geboekt en tegen de tijd dat het zomer was, leek de tijd van lockdowns iets uit een ver verleden. Ook gingen we steeds meer naar kantoor. Wat hebben we ervan genoten dat we elkaar weer konden zien. Daaraan herken je een hechte groep mensen, als je elkaar gemist hebt en blij bent weer (fysiek) samen aan het werk te kunnen. Het werd weer mogelijk om leuke dingen te ondernemen. In het jaar dat we 20 jaar bestonden hebben we dit dan ook volop gedaan!

Al vroeg in het jaar ontstond het idee dat we op een bijzondere manier ons vierde lustrum wilden vieren. Al vanaf het begin van Nippur was er het besef dat wij als onderdeel van een goed draaiende economie ook verantwoordelijk zijn voor degenen die het minder goed hebben. Het was dus snel besloten dat wij dit ook een onderdeel wilden laten zijn van ons lustrumjaar. Terugkijkend op de hackathon en het symposium die we hebben georganiseerd als kickstart voor het project “Opgroeien in ‘ontwikkelarmoede’- de eerste duizend dagen”, zijn we super trots.

En wat hebben we genoten van alle ontmoetingen met onze (oud)-collega’s, klantrelaties en leveranciers tijdens onze feestavond en op ons uitje naar de Beekse Bergen met collega’s, partners en kinderen.

Ook zakelijk was het een interessant jaar. De technologische ontwikkelingen gaan in zo’n rap tempo dat je altijd aan het leren bent. Samen met onze klanten hebben we weer mooie stappen gemaakt om op een slimme manier data in te zetten. Steeds meer komt de focus te liggen op het werken mèt en genereren vanuit metadata. Het slim inzetten van metadata levert snelheid, slagkracht en inzichten in wat je kan, maar ook wat je niet kan, met data.

Dat ook komend jaar weer veel belooft op het vlak van vernieuwing in ons vakgebied is zeker. A.I.-toepassingen worden steeds zichtbaarder, getuige de indrukwekkende introductie van ChapGPT. Wat gaat dit betekenen voor ons werk? Het wordt interessant om te zien hoe we deze technologie kunnen inzetten om nog meer mensen de waarde te laten ervaren die in data zit.

Wij kunnen niet wachten om 2023 te beginnen.