Uit onze meest recente Nippur Night

Elke maand komen wij bij elkaar voor de Nippur Night. Deze “Nights” beginnen, niet helemaal logisch, om 14:00. Deze ‘juni’-vergadering verzamelden we in Uden om elkaar te ontmoeten. 

We hadden ook deze keer een goedgevulde agenda die werd afgetrapt door Maarten, die ons de financiële resultaten van de afgelopen tijd toonde. Het gaat goed met Nippur was de conclusie. Veel mooie opdrachten bij diverse klanten.Marc vervolgde met een toelichting van zijn nieuwe opdracht bij een van de
grootste netwerkbeheerders van Nederland. Gezien zijn ruime ervaring op
het vlak van datamodellering mag hij het vak van datamodelleren binnen de
BI-waardeketen organiseren en doceren en, waar nodig, bijspringen om te helpen,
mits men maar zelfvoorzienend wordt. Bij deze klant mocht hij voor het eerst een Program Increment planning bijwonen; een ontmoeting, centraal in Nederland,
waar honderden professionals samenkomen om de ICT-projecten te presenteren
en te bediscussiëren. Het blijkt een zeer effectieve manier te zijn om integraal met elkaar af te stemmen.

Een terugkerend thema op ons vakgebied is het onderwerp certificering. Wilbert vertelde over zijn pad op weg naar Azure-certificatie. Hij toonde alle paden die Microsoft te bieden heeft. De discussie ging wederom over het belang van certificering, vooral ook omdat klanten daar steeds meer waarde aan hechten. Anerzijds hebben we dit vaker gezien in het verleden. Software ontwikkelt zich zo snel, dat certificaten ook snel achterhaald zijn. Tot slot legt Wilbert ons enkele examenvragen voor om te illustreren dat, ondanks studie van de materialen, juist de examens duidelijk maken wat je onderweg gemist hebt. Het blijkt hilarisch te zijn waardoor er dan ook hard wordt gelachen.

Als intermezzo praat Marieke ons bij over de alweer vierde editie van ons Running-on-Data-event dat wij dit jaar organiseren. Ditmaal focussen we ons op de Zevenheuvelenloop in Nijmegen en omgeving op zondag 19 november 2023. We gaan drie hackathons organiseren voor geïnteresseerden. Deze zijn gepland in september, oktober en november. We organiseren ook één gezamenlijke training. We zoeken geïnteresseerde lopers, werkzaam bij onze klanten/partners, die met onze hulp willen werken aan een betere training en voorspelling van hun resultaten en die het leuk vinden om, met onze hulp, hun data te leren visualiseren én analyseren. Uiteraard gratis.

Als afsluiter neemt Stefan het stokje over van Marieke. Stefan is onderdeel van onze groep datascientists. In hun jaarplanning hadden zij de behoefte geuit om weer eens nader te kijken naar Natural Language Processing of NLP. Daarom werd er een Kaggle case uitgezocht waar onze datascientists zich een avond op hebben gestort om met elkaar te leren, onderzoeken en plezier te hebben bij het verdiepen in onze kennis over NLP. Door met diverse collega’s de tanden te zetten in zo’n uitdaging komen er ook verschillende oplossingen op tafel die aanzetten tot nadenken. Indrukwekkend om te zien hoe in zo’n korte tijd zinvolle stappen worden gezet en resultaten worden geboekt. Met dank ook aan het Kaggle-platform dat boordevol leuke uitdagingen staat (uiteraard voorzien van fraaie datasets).

Inmiddels was het 18:00. Bij Nippur dan de hoogste tijd om lekker een hapje te eten met elkaar en de dag gezellig af te sluiten.